Teden otroka v Knjižnici Rogaška Slatina zaznamovali številni dogodki (foto, video)

15. 10. 2019 6:26

Pretekli teden so v sklopu Tedna otroka v Knjižnici Rogaška Slatina pripravili vrsto zanimivih druženj. Otroci so tako uživali v pravljicah, likovnih ustvarjalnicah, avanturah v naravi, gledaliških predstavah, za en dan so postali znanstveniki, spoznali policiste, reševalce in gasilce, ter še mnogo več.

Teden otroka je v Knjižnici Rogaška Slatina potekal na temo NAŠE PRAVICE.

Prvo izmed druženj v Tednu otroka je bilo umetniško obarvano. Otroci so se namreč lahko udeležili likovne ustvarjalnice z gostjo Erno Ferjanič, ki je otroke vodila pri delu z ustvarjalnim materialom in jim pokazala najrazličnejše tehnike likovnega ustvarjanja. Otroci so bili še posebej navdušeni nad reliefno likovno tehniko, kjer so na trdo podlago nanašali najrazličnejše materiale. Vodilo vsake delavnice je bilo, da lahko ustvarimo nove izdelke iz že zavrženih materialov. Otroci, starši, knjižničarke in mentorica so bili navdušeni, saj je bilo vzdušje sproščeno in delovno hkrati.

Sledilo je nadaljevanje bralne značke imenovane Š.O.K. (Škatla Odličnih Otroških Knjig) z Matjažem Pikalom. Ta dogodek je Knjižnica Rogaška Slatina priredila v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo. Mladi bralci so tako uživali v pogovorno glasbenem popoldnevu z Matjažem Pikalom, slovenskim književnikom, igralcem in glasbenikom. Z bralno značko Š.O.K. želijo v knjižnici spodbujati bralno kulturo otrok, vplivati na izobraževalni proces in sodelovati tudi pri aktivnem preživljanju prostega časa otrok. V zadnjih letih se namreč kaže trend upadanja branja, k čemur pa je seveda vplival tudi porast informacijske tehnologije, ki je danes dostopna že skoraj vsakomur.

V okviru prireditev ob Tednu otroka je sledilo povabilo otrok na ogled čudovite  gledališke predstave Cepetavček v izvedbi gledališča KU-KUC. To priložnost so istočasno izkoristili tuidi za pričetek 10. sezone bralne značke za otroke Ježkov nahrbtnik. V sklopu te tudi letos otroke na posebnem mestu v knjižnici čakajo nove knjigice za otroke, ki jih knjižničarke letos priporočajo v branje.

Sledil je eksperimentalni dan. V Knjižnici Rogaška Slatina so namreč priredili zanimivo dogodivščino, imenovano Jajčkologija, ki so jo v knjižnico pripeljali iz ljubljanske Hiše eksperimentov. Otroci so ta dan dobili odgovore na mnoga vprašanja, kot so: Kako trdna je jajčna lupinica? Kako jajce potegne v steklenico? Kako ga potisnemo iz steklenice?. Ob gledanju, izvajanju in spoznavanju eksperimentov so otroci zelo uživali.

Proti koncu Tedna otroka pa so otroci postali pustolovci. Podali so se na adrenalinsko pustolovščino med krošnjami v Pustolovskem parku Geoss, ki se nahaja na geografskem središču Slovenije. Preizkusili so se v sedmih razgibanih plezalnih poteh, v orjaškem spustu po jeklenici in se sproščali v čudoviti naravi. Preživeli so nepozaben dan v naravi, kjer je težavnost prilagojena vsem obiskovalcem.

Ob koncu Tedna otroka pa so otroci ob dnevu policije, gasilcev in reševalcev ustvarjali na Evropski ploščadi. Družili so se ob ustvarjalnih delavnicah na katerih so izdelovali policijske loparčke z napisom stop policija, barvali pobarvanke ter naredili mega trganko s policijskim, reševalnim in gasilskim vozilom.

Vabljeni k ogledu utrinkov Tedna otroka v Rogaški Slatini:

Več fotografij najdete na FB strani Knjižnice Rogaška Slatina.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
423 queries in 3,523 seconds.