Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Teden otroka v vrtcu Šmarje pri Jelšah: predstavitev intervencijskih služb 2019 (foto in video)


V vrtcu Šmarje pri Jelšah so v sklopu Tedna otroka organizirali predstavitev intervencijskih služb za najmlajše svojega kraja in okoliških vrtcev.

Dogodka se je udeležilo okoli 550 otrok, prisotni pa so bili tudi varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje pri Jelšah.

Vsako leto v začetku oktobra otroški vrtci, šole in kulturne organizacije obeležujejo Teden otroka, ki je projekt Zveze prijateljev mladine. S posebnimi dogodki in dejavnostmi popestrijo dogajanje na njihovih ustanovah in tako otrokom dajejo še posebno pozornost. Letošnja osrednja tema tedna so NAŠE PRAVICE.

intervencijska_vozila_vrtec_smarje1-2

Otrokom so se v športnem parku pred vrtcem Šmarje predstavili: Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Policija Šmarje pri Jelšah, Gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah, Klub reševalnih psov, Služba za zaščito in reševanje , Jamarski klub, Rdeči Križ Slovenije in Avtovleka Fajs.

Našteti udeleženci so otrokom predstavili njihova intervencijska vozila in razložili delovanje opreme ter pripomočkov za reševanje. Otroci so z zanimanjem prisluhnili razlagam, hkrati pa so lahko med drugim preizkusili kako deluje gasilska cev, pobožali reševalnega psa, občutili kako težka je zaščitna oprema policista in kako je sesti na njegov motor. Skozi zabavo so si tako ozavestili prisotnost intervencijskih služb in njihovo pomembnost za našo družbo.

Ravnateljica JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah, Jelka Kitak:

Utrinke z dogodka si lahko ogledate tudi na videoposnetku:

Fotogalerija z dogodka:

Žiga Lah Koštomaj