Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Energetsko saniran zdravstveni dom in novo reševalno vozilo v Šmarju (foto)


V Zdravstvenem domu Šmarju so namenu predali energetsko sanirano zdravstveno postajo in novo reševalno vozilo. Odprli pa so tudi stalno razstavo fotografij z naslovom Šmarski podeželski zdravniki 1870-1970.

Energetska obnova zdravstvene postaje

Obnova zajema zamenjavo in toplotno izolacijo fasade, zamenjavo svetil in senčil, ostrešja nad pediatričnim delom , ureditev odvodnjavanja, ter novo stopnišče. Naložba je stala 350 tisoč evrov, znižala pa bo stroške porabe energije zdravstvenega doma.

Reševalno vozilo

otvoritev_zd_smarje_1-3Po besedah direktorice ZD Šmarje pri Jelšah, mag. Jasne Žerak je reševalno vozilo, ki so ga pridobili opremljeno z najsodobnejšo opremo za reševanje življenj na terenu, in omogoča nemoteno delo dodatni reševalni ekipi, ki bo na voljo na celotnem območju delovanja zavoda.

Za vozilo je bilo potrebno odšteti 180 tisoč evrov, 40 tisoč evrov je prispevalo podjetje Vitli Krpan, 55 tisoč evrov pa je pridobila Občina Kozje na razpisu ministrstva za zdravje.

Stalna razstava fotografij

otvoritev_zd_smarje_2-2Ob tej priložnosti pa so otvorili tudi stalno razstavo fotografij Šmarski podeželski zdravniki 1870-1970. Razstava prikazuje življenje in delo šmarskih zdravnikov, ki so v preteklosti skrbeli za zdravje tega kraja. Obiskovalci lahko skozi fotografije na hodnikih postaje začutijo tradicijo te ustanove.

Slovestnost so s plesom popestrili otroci iz Vrtca Šmarje pri Jelšah, na citre je zaigrala Neža Drame, nekaj besed sta spregovorila župan Občine Šmarje pri Jelšah, dr. Matija Čakš in direktorica ZD, novo vozilo pa je blagoslovil dekan, Tadej Linasi.

Več fotografij otvoritve si lahko ogledate v fotogaleriji:

Žiga Lah Koštomaj