Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška popustila po lepem vodstvu; TOP in Šentjur zanesljiva z nižjeligašema


Košarkarji Rogaške so se po zmagi v Sarajevu nocoj prvič v novi sezoni predstavili domačemu občinstvu, ki je spremljalo tekmo z ekipo iz hercegovskega Širokega Brijega.

Gostje so začeli bolje in po prvi četrtini nabrali 9 točk prednosti. Že v 15. minuti so domači preko Durnika izenačili, ob polčasu pa so domači vodili za trojko. V prvih 20 minutah so domači večkrat poskušali za tri točke, kot iz polja za znotraj črte 6,75 m.

Slatinačni so imeli pobudo vso tretjo četrtino, ki so jo zaključili z vodstvom za 7 točk. S košem kapetana Tadeja Fermeta so domači na začetku zadnjega kvartala povedli 64:55. V samo dveh minutah in pol je bil izid izenačen na 64. Tekmeca sta bila v naslednjih minutah izenačena, na koncu pa so gostje prišli do uspeha z natančnim izvajanjem prostih metov.

Rogaška : Široki 74:79 (15:24 25:13 22:18 12:24)

Ferme 20, Milićević 19, Durnik 11, Fon 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Slabo smo odprli tekmo, ko nismo odgovorili na agresivno obrambo Širokega. V nadaljevanju smo te stvari rešili in si že do polčasa priigrali prednost. V zadnji četrtini smo vodili za devet, a nato znova povsem popustili. Nismo imeli prave koncentracije. Če k temu prištejemo še nekaj v ključnih trenutkih zgrešenih prostih metov in srečno odbito žoga do Filipovića, ki je nato zadel za tri je to na koncu srečna, a zaslužena zmaga gostujoče ekipe.”

§

Dodajmo, da so v ponedeljek v pokalnem tekmovanju Podčetrtani še drugič zanesljivo ugnali Prebold, Šentjurčani pa so bili v torek še drugič boljši od ljubljanske Ježice.

§

V soboto bo v okviru državnega prvenstva ob 19. uri v Rogaški Slatini tekma s Polzelani, v Šentjurju pa z Domžalčani.

*foto: KKR/Borut Fajs

kk-sentjur-2019-klik