Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška dinamično preko Beograjčanov, Šentjur in Podčetrtani gladko naprej


Košarkarji Rogaške so na domačem prizorišču v okviru druge jadranske lige v tekmi preobratov ugnali beograjski Dynamic.

Veliko o nihanju rezultata pove že pogled na izide četrtin, saj so se kar tri končale z dvomestno razliko. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili izenačeni. Pol minute pred koncem je polaganje zadel Miha Fon, na drugi strani pa je gostom podobna akcija spodletela. Kapetan Tadej Ferme je imel s črte prostih metov potem štirikrat mirno roko in Rogaška je v 4. kolu prišla do druge zmage.

Rogaška : Dynamic 71:67 (16:23, 16:3, 13:25, 26:16)

Ferme 19, Lelić 12, Milićević 11, Fon 10, …

Damjan Novaković, trener KK Rogaška: “To je bila težka tekma, dali smo res vse od sebe. Morali bomo še delati, saj se nikakor ne znajdemo na črti prostih metov. Pred taktičnimi osebnimi napakami Dynamica v zadnjih sekundah smo metali le 5 prostih metov, medtem ko je gostom to uspevalo z lahkoto. Na koncu šteje le zmaga in novi dve točki.”

§

V povratni tekmi pokalnega tekmovanja je Šentjur ugnal Vojnik za 61 točk, Podčetrtani pa mariborski Branik za 38, s čimer sta se obe ekipi več kot zanesljivo uvrstili naprej.

Prvim je to uspelo s skupnim izidom 211:108, drugim pa z 201:112.

§

V soboto, 26. oktobra, bo Rogaška ob 19. uri začela domačo ligaško tekmo s Šenčurjani. Šentjurčani bodo istočasno začeli gostovanje v Laškem, termalci pa v Domžalah.

*foto: KK Rogaška/Borut Fajs