Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 28. 10. 2019 (denar na bankomatu ni počakal, kraval v bazenu in na vlaku)


PONEDELJEK, 21. 10. 2019

Kaznivo dejanje zatajitve

Na policijski postaji se je oglasil občan, ki je povedal, da je dan prej, okoli 15.25 na bankomatu pri Sparu v Šmarju pri Jelšah dvignil 100 evrov. Po dvigu pa je denar pozabil v reži bankomata. Ko je ugotovil, da je pozabil denar, se je vrnil do bankomata, vendar denarja ni bilo več tam, saj si ga je prilastil neznani storilec. Na podlagi zbranih obvestil bo zoper storilca na pristojno ODT podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve.

Kršitev javnega reda in miru

Na policijsko postajo se je zglasil občan, ki je povedal, da se je peljal po lokalni cesti, pri tem pa se je srečal s sosedom, ki mu je s palico udaril po vozilu, nato pa mu je izrekel še posamezne žaljivke. V zvezi s prekrškom bo prekrškovni organ PP Šmarje pri Jelšah prijavo zaključil z izdajo odločbe o prekršku.

TOREK, 22. 10. 2019

Prometna nesreča s pobegom

Na podlagi prijave so policisti v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je povzročitelj kraj zapustil. Na podlagi zbranih obvestil bo prekrškovni organ PP Šmarje pri Jelšah povzročitelju izdal odločbo o prekršku zaradi povzročitve prometne nesreče in zaradi zapustitve kraja prometne nesreče.

Nezakonit vstop v Republiko Slovenijo

V popoldanskem času so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri opravljanju nalog varovanja državne meje v kraju Kunšperk pri nezakonitem vstopu v Republiko Slovenijo zaloti štiri osebe. Ugotovljeno je bilo, da gre za dva Sirca in dva Palestinca, ki so prečkali mejno reko Sotlo. Vsi štirje so bili naslednjega dne vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

ČETRTEK, 24. 10. 2019

Prometna nesreča z materialno škodo

Do prometne nesreče z materialno škodo je prišlo v kraju Mestinje. V prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti sta bili udeleženi dve vozili. Po opravljenem ogledu je povzročitelju bil izdan plačilni nalog.

Še eno prometno nesrečo so policisti obravnavali na lokalni cesti v Volčji jami. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je bil vozniku za povzročitev prometne nesreče izdan plačilni nalog. Voznik je tudi tožil za bolečinami in je naknadno poiskal zdravniško pomoč.

Kršitev JRM

Nekaj pred 20.00 uro smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v bazenih Term Olimia. Na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je  javni red in mir kršil tujec, kateremu je bila na kraju izrečena globa, ki jo je tudi plačal.

PETEK, 25. 10. 2019

Kršitev JRM na vlaku

Ob 20.02 uri so bili policisti s strani sprevodnika na vlaku, ki je vozil proti Šmarju pri Jelšah,  obveščeni, da so na vlaku fantje, ki razgrajajo in se nedostojno vedejo. Policisti so kontrolo opravili v kraju Stranje, pri tem je bilo ugotovljeno, da sta dva kršitelja vlak zapustila v kraju Grobelno, tako da je na vlaku ostal še samo en kršitelj. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

 

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje