Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 22. 10. 2019 (alkohol in prebežniki)


Urednistvo_rogaska_policijska postaja rogaska slatinaRogaška Slatina, 14. 10. 2019

Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Zg. Gaberniku, ki jo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročila vinjena voznica, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 0,81 g alkohola na liter izdihanega zraka. Trčila je v tovorno vozilo in bo zaradi povzročitve kaznivega dejanja nevarne vožnje kazensko ovadena.

Rogaška Slatina, 14. 10. 2019

Policisti so ustavili voznika osebnega avta, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokaza 0,60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljene, za prekršek pa se bo moral zagovarjati pri pristojnem sodišču.

Rogaška Slatina, 16.10.2019

Policisti so bili napoteni na kraj prometne nesreče, ki se je zgodila med dvema osebnima voziloma. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreča prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Rogaška Slatina, 16.10.2019

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču. Kolesar se je huje poškodoval in je bil odpeljan v bolnico Celje.

Rogaška Slatina, 16. 10. 2019

Občan je prijavil, da mu je neznani voznik na parkirišču trgovine v Rogaški Slatini poškodoval vozilo in s kraja odpeljal. Policisti so z zbiranjem obvestil izsledili povzročiteljico prometne nesreče ter ji za storjene prekrške izdali plačilni nalog.

Rogatec, 17. 10. 2019

Policisti so v Brezovcu pri Rogatcu ustavili vozilu tuje registracije. V postopku je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahajajo štiri osebe, ki so ilegalno prestopile državno mejo pri tem pa jim je pomagal voznik osebnega avta državljan Srbije. Dve osebi sta bili mladoletni, zato sta bili nameščeni v center za tujce, dve sta bili po končanem postopku vrnjeni v R. Hrvaško. Voznik je bil  zaslišan pri preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje, prav tako je bilo storilcu kaznivega dejanja zaseženo vozilo.

Istega dne so bili v Dobovcu pri Rogatci izsledeni še štirje ilegalni prebežniki drž. Turčije. Po končanem postopku so bili vrnjeni nazaj na Hrvaško. V nadaljevanju dneva je bil prijet še državljan Srbije, ki jim je pomagal pri prehodu meje. Policisti so ga oglobili in predali hrvaškim varnostnim organom.

Tudi 20. 10. 2019 so policisti v Rajnkovcu izsledili 13 ilegalnih prebežnikov. Po pridobljenih informacijah sta bila prijeta in pridržana še dva tuja državljana, ki sta jim pomagala prečkati mejo. Tujci so bili po končanem postopku vrnjeni v  Hrvaško, storilca kaznivega dejanja pa sta bila s kazensko ovadbo privedena na pristojno sodišče.

V minulem tednu so torej na območju PP Rogaška Slatina obravnavali 22 oseb, ki so nezakonito prečkale državno mejo, k preiskovalnem sodniku pa so bili privedeni 3 osumljenci kaznivega dejanja v zvezi z ilegalnimi migracijami. Policisti ponovno opozarjajo prebivalce, da so pozorni na pojav sumljivih oseb in da o tem obveščajo policijo, hkrati pa poskrbijo za svoje premoženje (zaklepanje objektov, vozil, pospravljanje predmetov,…).

Rogatec, 18. 10. 2019

Policisti so zasegli ročni možnar, za katerega ni bila izdana ustrezna listina (priglasitveni list). Policisti zbirajo obvestila in bodo uvedli postopek o prekršku.