Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Kozje gostila gospodarstvenike (foto, video)


Občina Kozje je v ponedeljek zvečer na gradu Podsreda gostila gospodarstvenike iz svoje občine. Množica zbranih se je seznanila z dosežki občine na področju gospodarstva, minister Zdravko Počivalšek jim je opisal gospodarsko situacijo v državi, z uspešno zgodbo podjetnika pa se je predstavil Franc Mlakar, direktor podjetja Termoglas d.o.o.

Gospodarstveniki, ki delujejo v občini Kozje, se srečujejo vsakoletno, srečanje pa poleg pogovora o gospodarstvu posvečajo tudi sproščenemu druženju. Zbrano množico, med katero so bili tudi tisti, ki v naših krajih poganjajo administrativno kolesje gospodarstva ali delujejo kot podporni člen podjetnikov in obrtnikov, je uvodoma pozdravila gostiteljica, županja Občine Kozje Milenca Krajnc.

dsc_9230

Povedala je, da občina zagotavlja dobre pogoje za razvoj gospodarstva in pri tem izpostavila ureditev obrtno-podjetniške poslovne cone, v kateri trenutno delujeta dva gospodarska subjekta, občina pa si z odlokom za zmanjšanje komunalnega prispevka želi pritegniti še več investitorjev.

Med dosežki v turizmu je izpostavila urejanje sob na gradu Podsreda, kjer bodo v prihodnjem letu zagotovili šestnajst novih ležišč.  Omenila je področje trženja in promocije, pa financiranje turističnega informatorja, ki so ga za promocijo Občine Kozje zaposlili letos. Izpostavila je tudi uspešne prireditve, kot so tradicionalno Kozjansko jabolko, pa obe novosti letošnjega leta – Grajski živ žav in Kuhinjo na gradu, ki sta prav tako že v prvih zaveslajih pritegnili lepo množico obiskovalcev. »Vse to je splet dobrega sodelovanja med deležniki znotraj lokalne skupnosti in tudi izven nje,« je izpostavila. K temu je še dodala nekaj dosežkov pri urejenosti komunalne in cestne infrastrukture in tudi viden napredek v kmetijstvu, kjer prihaja do medgeneracijskega prevzema, vse več mladih pa se odloča za odprtje dopolnilnih dejavnosti.

Gospodarstvenike je pozdravil tudi Boštjan Prešiček, predsednik odbora za gospodarstvo in razvoj kozjanske občine, vesel tovrstnega druženja, ki kot pravijo na občini, gospodarstvenikom daje priložnost za izmenjavo izkušenj in kovanje novih idej.

dsc_9243

Gost prireditve, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v nadaljevanju opisal dobro gospodarsko kondicijo države, izpostavil pa problem pomanjkanja delovne sile ter predstavil ukrepe za reševanje te države. Predstavil je tudi načrte države v vlaganja v podeželska obmejna območja.

V sklepnem delu pogovora je svojo uspešno podjetniško zgodbo predstavil Franc Mlakar, direktor podjetja Termoglas d.o.o., enega izmed vodilnih proizvajalcev kakovostnih PVC oken in vrat v Sloveniji, v zadnjem času pa se ukvarja tudi z izdelavo lesnih peletov in postavitvijo stavbnih konstrukcij iz lesenih limancev. V obratu v Kozjem zaposlujejo 20 delavcev, skupno pa imajo zaposlenih 76 oseb.

Med srečanjem je podjetnikom novosti na področju gospodarstva ter možnosti črpanja različnih sredstev za razvoj predstavila Metka Kovačič iz RRA Sotla.

Kozjanski gospodarstveniki so srečanje nadaljevali ob večerji, ki so jo pripravile domače turistične kmetije in slaščičarne, za dobro kapljico pa so poskrbeli vinarji ter obrat za polnjenje sokov.

V spodnjem video insertu prisluhnite Zdravku Počivalšku, ki je predstavil nekaj ukrepov pri reševanju težav s pomanjkanjem delovne sile:

Tudi o ukrepih za razvoj gospodarstva v obrobnih predelih:

Spoznajte zgodbo podjetnika Franca Mlakarja:

In še fotogalerija:

Emilija Šterlek