Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi slikarji znova ustvarjali na Tinskem


Tinsko že vrsto let služi kot odlično izhodišče za likovno ustvarjanje, ki privablja tako mlajše kot starejše ljubitelje likovne umetnosti. Turistično društvo Tinsko je tisto, ki je letos 9. leto zapored na vrh Tinskega privabilo osnovnošolce iz okoliških šol.

mladi_slikarji_tinsko_2019_3Projekt, poimenovan Otroška likovna delavnica, je precej prerasel prvotno začrtane okvirje, saj so sprva na delavnici sodelovale le okoliške podružnične osnovne šole, sedaj pa vsako leto sodeluje okoli 10 šol. Letos so sodelovale OŠ Podčetrtek, I. OŠ Rogaška Slatina, OŠ Slivnica pri Celju in podružnične osnovne šole – Pristava pri Mestinju, Zibika, Sveti Štefan, Kristan Vrh, Šentvid pri Grobelnem in Loka pri Žusmu.

Letošnja delavnica je potekala v torek, 1. 10., v dopoldanskem času. Izbrani učenci so šolski dan preživeli v naravi s čopičem v roki in naslikali prave umetnine. Letos je sodelovalo 23 učencev, ki so se ustvarjanja sprva lotili zelo zadržano, a jih je znal mentor, akademski slikar Janko Orač, dobro motivirati in z nasveti pripeljati do cilja. Po njegovih besedah so nastali dobri izdelki, ki bodo v prihodnjem mesecu pritegnili mnoge poglede na razstavah po šolah.

K.N.