Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Matic Vizjak postal predsednik mlade sekcije Kluba slovenskih podjetnikov


matic-vizjak-sbcMatic Vizjak, inovativni kmet iz Šmarje pri Jelšah je postal predsednik mlade selekcije Kluba slovenskih podjetnikov, Slovenian Business Club Mladi.

Vizjak je ob prevzemu funkcije napovedal spodbujanje podjetnosti med mladimi in aktivnosti za zadržanje mladih perspektivnih doma, namesto da ti z domačim znanjem odhajajo v tujino.

“Z odhajanjem mladih v tujino izgubljamo vsi: mladi, ki odhajajo iz slovenskega okolja, in družba, ker jo zapuščajo perspektivni talenti. Podjetniki morajo postati ambasadorji pozitivnih vrednot, enako kot športniki”, je ob prevzemu funkcije med drugim dejal Matic Vizjak, novoizvoljeni predsednik iniciativnega odbora sekcije SBC Mladi, ki deluje v okviru SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.

Kot predsednik SBC Mladi se bo javnosti prvič predstavil v začetku novembra.

Minuli četrtek je potekala 1. seja iniciativnega odbora sekcije SBC Mladi, ki povezuje nadpovprečno uspešne mlade podjetnike. Za predsednika odbora je bil izvoljen Matic Vizjak, ki ga javnost pozna kot zelo uspešnega kmetovalca in prejemnika priznanj za inovativnega mladega kmeta leta. Vizjak na čelu odbora SBC Mladi napoveduje spodbujanje podjetnosti med mladimi in aktivnosti za zadržanje mladih perspektivnih doma, namesto da ti z domačim znanjem odhajajo v tujino.

Podjetniki kot ambasadorji pozitivnih vrednot po zgledu vrhunskih športnikov

Upravni odbor SBC – Kluba slovenskih podjetnikov je sekcijo SBC Mladi ustanovil v začetku septembra. SBC Mladi ob članih in naslednikih družinskih podjetij predstavljajo tretji nosilni steber platforme SBC, ki povezuje nadpovprečno uspešne slovenske podjetnike. Namen sekcije je povezovanje nadpovprečno uspešnih mladih podjetnikov in podjetniških talentov. SBC Mladim se je že takoj ob ustanovitvi sekcije v septembru pridružilo 20 perspektivnih mladih podjetnic in podjetnikov.

“SBC Mladi bomo odgovorno nadaljevali dobro začrtano pot krovne organizacije, SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Mlade bomo spodbujali k podjetništvu in podjetnosti, jim vlivali pogum, naj se preizkusijo na podjetniški poti. Eno od naših poglavitnih prizadevanj bo prikazati, da je Slovenija okolje, kjer je mogoče uspeti s podjetnim razmišljanjem. Prevladuje namreč nasprotno prepričanje, kar povzroča beg možganov v tujino. S tem pa izgubljamo vsi: mladi, ki odhajajo iz slovenskega okolja, in družba, ker jo zapuščajo perspektivni talenti. V središče bomo postavili tudi prizadevanje, da naj uspešni in odgovorni podjetniki s poštenimi moralnimi vrednotami postanejo ambasadorji in zgled našim zanamcem, tako kot to predstavljajo naši vrhunski športniki,” je po izvolitvi dejal Matic Vizjak.

SBC Mladi zastopajo osnovno poslanstvo SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, a imajo obenem ločeno področje delovanja in pristojnosti. Iniciativni odbor je potrdil in sprejel osnutek statuta, pet zlatih pravil delovanja in pravila delovanja upravnega odbora. V upravnem odboru sekcije SBC Mladi so ob Vizjaku še Nejc Apšner, Uroš Požgan, Milan Šebalj, Andraž Gavez, Vanja Rainer, Rok Starič, Manca Kodermac, Jana Fleišer, Nastja Kramer, Tjaša Ban in Srđan Nađ.

Prva javna predstavitev v začetku novembra

SBC Mladi se bodo širši javnosti prvič predstavili 5. novembra na novinarski konferenci pred 8. SBC Akademijo. Predstavljeni bodo namen, način delovanja in cilji sekcije, obenem bodo k vstopu vabljeni mladi perspektivni podjetniki in podjetniški talenti, ki izpolnjujejo zahtevane kriterije.

Kdo je Matic Vizjak: Prejemnik uglednega priznanj za inovativnega mladega kmeta se na domači ekokmetiji ukvarja s pridelavo čilijev, medu, mok, z vinarstvom. Za izum Chilli Wine je v New Yorku prejel zlato in dve srebrni medalji. Vizjak je tudi organizator največjega festivala pikantne hrane pri nas, ki vsako leto poteka v Šmarju pri Jelšah – Klub slovenskih podjetnikov

vir: Klub slovenskih podjetnikov

alya-smarje-klik