Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Laura Potisk 5. na mladinskem SP v Čilu


laura_potisk_2019Laura Potisk, članica Karate kluba Rogaška Slatina, niza uspehe za uspehom v mednarodnem merilu. Po medaljah v preteklih letih na balkanskih prvenstvih in močnih mednarodnih tekmah, je februarja 2019 na mladinskem evropskem prvenstvu osvojila odlično 7. mesto. V nadaljevanju sezone si je na tekmi na Cipru zlomila roko in sanj o udeležbi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Santiagu de Chile je bilo konec.

Laura je ob okrevanju vzdrževala telesno kondicijo in kmalu poleti dodala še treninge borb. Kmalu se je začela udeleževati  močnih karate tekem in stopnjevala tempo priprav. Dodala je tudi specialne treninge za eksplozivnost in se udeleževala treningov v okviru reprezentance Slovenije in drugih držav.

V soboto, 19. oktbora, je v ekipi 14 slovenskih reprezentantov odpotovala v nemirni Čile, na tatami pa je stopila včeraj. V njeni kategoriji je bilo 55 najboljših karateistk z vsega sveta. Najprej je nanizala 4 zaporedne zmage. V prvem krogu je premagala Kitajko z 1:1, potem Bosanko z 1:0, sledila je zmaga nad predstavnico Nove Zelandije s 3:0, zmagala je tudi v četrtem krogu proti Azerbajdžanki z 1:0. Tisti, ki so spremljali dvoboje, kar niso mogli verjeti, kako se Laura poigrava s svetovnimi šampionkami. V polfinalu je Lauri nasproti stala Srbkinja, v preteklih letih že evropska in svetovna prvakinja. Tudi tukaj Laura ni zatajila in iztržila rezultat 0:0. V takšnih primerih vzamejo usodo v svoje roke sodniki in zmago ter vstop v finale so podelili bolj znani tekmovalki. Srbkinja je bila kasneje tudi končna zmagovalka. Laura se je zbrala še za zadnji dvoboj za bronasto medaljo proti Francozinji. Žal je dvoboj izgubila 0:2, a vseeno dosegla odlično 5. mesto na svetu.

Ker v borilnih športih ni četrtih mest (podelijo 2 bronasti medalji) je to tki. lesena medalja. Iskrene čestitke tudi vsem njenim trenerjem v njeni športni karieri in najbolj zaslužni za to so vsekakor: Srečko Boršič (KK Rogaška Slatina, glavni trener), Danijel Gospić (KK Rogaška Slatina, glavni trener za borbe), Rajko Malinović (trener slovenske reprezentance za borbe) in Mirak Škerl, strokovni mentor KK Rogaška Slatina iz Zagreba.

8. novembra Karate klub Rogaška Slatina v domačem kulturnem centru praznuje 40 let obstoja in organiziranega dela.