Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini odprli povozni krožišči (foto, video)


otvoritev_povoznih_krozisc_v_rogaski_slatini25V Rogaški Slatini so v sredo slavnostno odprli dve povozni krožišči, ki bosta poskrbeli za večjo pretočnost in varnost v občini.

V sredo, 18. septembra 2019, smo bili v Rogaški Slatini priča vnovični otvoritvi obnovljenih in posodobljenih delov cestišča. V minulih mesecih je podjetje VOC namreč urejalo dve povozni krožišči, in sicer prvo pod cerkvijo Svetega Križa in drugo v neposredni bližini mejnega prehoda Rajnkovec.

Na otvoritvi je pred mikrofon prvi stopil župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ki je zbrane obiskovalce, predstavnike občinske uprave, predstavnika Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, direktorja podjetja VOC in slatinskega župnika prav prijazno pozdravil.

Kot je v svojem govoru povedal, je občina Rogaška že v preteklih letih pričela z urejanjem krožišč in s tem spodbudila večjo pretočnost prometa in nenazadnje poskrbela za večjo varnost udeležencev v cestnem prometu.

Več o govoru župana mag. Branka Kidriča v spodnjem videu:

Predstavnica Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Lilijana Herga je pozdravila zbrane obiskovalce in poudarila, da je bilo sodelovanje z Občino Rogaška Slatina vselej odlično, kar kažejo tudi številni obnovljeni deli cestišč v občini. Pohvalila pa je tudi delavce in samo podjetje VOC, ki so kljub visokim temperaturam obe krožišči in ostala dela odlično opravili.

Na prireditvi so nastopili učenci Glasbene šole Simona Plemenitaša in Vokalna skupina Vitis. Otvoritev je povezovala Alenka Vodušek.

Več v videu:

Že v petek pa bodo v Rogaški Slatini otvorili Skate park – poligon, namenjen ekstremnemu rolanju, rolkanju ter spretnostnem kolesarjenju pri zunanjih igriščih II. OŠ Rogaška Slatina.

v/t/f: DH, LČ