Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešen nastop slatinskih karateistov na “Maribor open 2019”


2019-09-07-11-06-04-maribor-open-2019_1
Ekipa KK Rogaška Slatina pred začetkom tekmovanja v borbah

Minulo soboto so se karateisti Karate kluba Rogaška Slatina z devetimi tekmovalci udeležili močne mednarodne tekme »Maribor OPEN 2019«, ki tradicionalno vsako leto pokaže, kako so klubi pripravljeni pred zaključkom sezone.

Če se po jutru dan pozna, se Karate klubu Rogaška Slatina ni treba bati za uspehe v jesenskem delu sezone. Tekme se je udeležilo 346 tekmovalcev iz 58 klubov in 9 držav, slatinski karateisti pa so osvojil 11 medalj in v skupni razvrstitvi klubov zasedli visoko 4. mesto, po številu medalj pa so si delili celo 3. mesto.

2019-09-07-11-06-04-maribor-open-2019_168a8205p_resizeKot vedno so z nastopi pričeli najmlajši kataši. V kategoriji »kata malčki 7 let« je nastope odločno otvoril nekoliko oboleli Tadej Mavsar. V prvem krogu je gladko premagal vrstnika iz Velenja, v naslednjem krogu pa izgubil s kasnejšim zmagovalcem. V repasažu za 3. mesto pa je Mavsarja presenetil še Celjan, kar je zadostovalo za končno 5. mesto.

Nadaljevala je Tajda Mavsar v kategoriji »kata deklice 10 let«. Dve gladki zmagi proti Avstrijki in Velenjčanki sta jo privedli v finale. Tam se je pomerila z lansko zmagovalko iz Velenja in jo z dobro izvedbo šolske kate premagala, čeprav je nasprotnica izvajala mojstrsko kato. Tajda je sočasno tekmovala še v kategoriji »kata malčice 9 let«. Tam sta skupaj s klubsko prijatljico Gajo Hribar vsaka po svoji strani žrebne liste nanizali po tri zmage in se uvrstili v finale. Klubski kolegici sta v finalu izvedli isto šolsko kato, sodniki pa so prepričljivo zmago dosodili Gaji.

Odlično tudi v borbah

Prvi nastop v borbah je za klub opravila Gaja Hribar, sicer dvakratna kataška državna prvakinja v preteklih letih. Ker se borbam posveča zgolj občasno je v kategoriji »kumite malčice +30 kg« osvojila 8. mesto. V kategoriji »kumite ml. kadetinje -40 kg« se je s svojo večno rivalko v finalu pomerila Tinkara Krumpak. Kljub odločnemu boju ji je na koncu pripadalo odlično 2. mesto. V težji kategoriji »kumite ml. kadetinje -45 kg« je izvrstne boje prikazala Tara Škrablin, ki je slavila zmago.

Moške borbaške nastope je pričel Nejc Kunštek v kategoriji »kumite kadeti -52 kg«. Že v prvem krogu je naletel na končnega zmagovalca in žal izgubil. V repasažu pa je z dobrimi borbami osvojil končno 3. mesto. Jakob Žumer je tekmoval v dveh kategorijah. V svoji kategoriji »kumite ml. kadeti +50 kg« je najprej gladko zmagal, v drugem krogu pa izgubil proti velenjskemu karateistu in kasnejšemu finalistu. Žumer je nato zmagal v repasažu in osvojil 3. mesto. V višji kategoriji »kumite kadeti -63 kg« sreča ni bila na Žumerjevi strani in ostal je brez stopničk.

V sklepnem delu tekmovanja je nastopila nauspešnejša slatinska tekmovalka Laura Potisk. V svoji kategoriji »kumite mladinke -59 kg« je nastopala za Karate zvezo Slovenije in prepričljivo zmagala. V višji kategoriji »kumite članice -61 kg« je prav tako pokazala svoje mojstrstvo in slavila 1. mesto. Omeniti velja, da je Laura ravno v pripravljalnem ciklusu za mladinsko svetovno prvenstvo v Čilu konec oktobra in se je pretekle dni pripravljala v avstrijskem Saafeldnu.

Zadnji je na tatami stopil Patrik Škrablin, ki je bil ta dan v dvojni vlogi, saj je kot trener tudi spremljal svoje mlajše tekmovalce. Uspešno je zaključil klubske nastope ter v obeh kategorijah »kumite člani – 84 kg« in »kumite člani open« osvojil 3. mesto.

Tekma v Mariboru je veljala tudi kot izborna za mladinsko evropsko prvenstvo 2020 v Budimpešti na Madžarskem. Tako so si tekmovalci z visokimi uvrstitvami pridobili pomembne točke za nastop.

Tekmovalce so spremljali trenerji: Danijel Gospić, Gregorr Hribarr in Patrik Škrablin.