Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prostofer brezplačno vozi starejše občane Šmarja pri Jelšah


S ponedeljkom 16. septembra, se izvajajo brezplačni prevozi starejših občanov po različnih opravkih – do zdravnika, v trgovino, na obisk … Če potrebujete prevoz, pokličite prostofer na brezplačno številko 080 10 10.

Kaj je prostofer?

Projekt zavoda Zlata mreža je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših. Povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki radi priskočijo na pomoč.

prostofer_0
Prostofer v Šmarju pri Jelšah. Foto: smarje.si

Komu je prostofer namenjen?

Namenjen je vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. Prostoferski prevozi se bodo opravljali ob delovnih dneh od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

Občina je podpisala pogodbo z zavodom Zlata mreža, pri podjetju Petrol pa naročila novo vozilo na električni pogon, ki bo namenjeno projektu. Zavod Zlata mreža je med drugim poskrbel za izobraževanje in usposabljanje voznikov – prostoferjev.

Kdo je lahko prostofer?

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Po izkušnjah iz ostalih občin v Sloveniji so prostoferji upokojeni (poklicni) šoferji, ki želijo pomagati.

S čim se boste vozili?

02. septembra je župan Matija Čakš prevzel novo vozilo Renault Zoe na električni pogon, ki služi predvsem za potrebe izvajanja projekta Prostofer. Župan je nad vozilom navdušen. Vozilo so opremili s posebnimi nalepkami, tako da je prepoznaven na cesti, zavod Zlata mreža pa je izvedel usposabljanje in izobraževanje prostovoljcev voznikov.

Vir: smarje.si

DejC