Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 2. 9. 2019 (najdena mrtva oseba, požar,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 26.08.2019 DO 02.09.2019

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 26.8.2019 je bil v kraju Bistrica ob Sotli ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Dne 27.8.2019 je bil v kraju Pristava pri Mestinju ustavljen voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno da je tudi ta voznik vozil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Obema voznikoma sta bila na kraju zasežena avtomobila. Zoper kršitelja na OS Celje podan obdolžilni predlog. Sodniku bosta morala pojasniti zakaj sta vozila v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

POŽAR

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 26.8.2019 obveščena, da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju v kraju Senovica. Na kraju je bilo ugotovljeno da je prišlo do požara na gospodarskem poslopju velikosti 16 x13 metrov. Pri ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno da je prišlo do samovžiga sena ki je bilo naloženo na gospodarskem poslopju. Na objektu je nastala večja materialna škoda. V zvezi požara bo na okrožno državno tožilstvo Celje podano poročilo.

PROMETNE NEZGODE

Dne 28. 8. 2019 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi v kraju Grobelno. Ugotovljeno je bilo da je prišlo do prometne nezgode med voznikom tovornega avtomobila in voznikom motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja slednjega. V nezgodi se je voznik motornega kolesa telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Dne 29.8.2019 so bili obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila, katera je izsilila prednost vozniku tovornega avtomobila. Zaradi kršitve ZPrCP sledi hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Dne 31.8.2019 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena da se je v kraju Vojsko zgodila prometna nezgoda v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se v nezgodi telesno poškodovala voznik in sopotnik. Oba sta bila na kraju tudi preizkušena z elektronskim alkotestom katerima je rezultat pokazal 1.16 mg/l in 1.48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Brežice. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba na ODT Celje zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

NAJDEN MRTEV

Dne 28.8.2019 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena, da je bil v kraju Vrenska gorca najden mrtev moški. Na kraj so odšli policisti, kateri so opravili ogled trupla skupaj z zdravnikom. Za pokojnega je zdravnik odredil sanitarno obdukcijo. Ker pri ogledu in zbranih obvestilih ni bilo ugotovljeno sumljivih okoliščin, bo podano poročilo na okrožno državno tožilstvo Celje.

TATVINA GORIVA

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 30.8.2019 obveščena o tatvini goriva na bencinskem servisu v Podčetrtku. Ugotovljeno je bilo, da se je na bencinski servis pripeljal voznik osebnega avtomobila z nameščenimi preizkusnimi tujimi registrskimi tablicami. Voznik je v vozilo natočil gorivo in se iz servisa odpeljal ne da bi poravnal natočeno gorivo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 31.8.2019 sta policista PP Šmarje pri Jelšah v Šmarju pri Jelšah ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Po opravljenem preizkusu je bilo ugotovljeno, da voznik vozi v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je namreč pokazal 0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Ker si ni zagotovil prevoza iz kraja kjer je bila kršitev ugotovljena je bilo odrejeno pridržanje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na OS Celje.