Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šentjur svečano podelila občinska priznanja (foto, video)


V veliki dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je Občina Šentjur podelila priznanja na svečani akademiji s slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Šentjur.

Priznanja so bila podeljena s potrditvijo občinske Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Kdo so dobitniki nagrad si preberite spodaj. V videih poglejte del govora župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija, del govora dobitnika pisnega priznanja Občine Šentjur in del nastopa skupine Vudlenderji.

podelitev_obcinskih_priznanj_sentjur_00
Občina Šentjur in njen župan mag. Marko Diaci svečano podelila občinska priznanja. Foto: DejC

Ipavčeva plaketa

Občina Šentjur podeli Ipavčevo plaketo za življenjsko delo ali za vrhunske uspehe trajnejšega pomena za razvoj in ugled. Ob tem se podeli tudi listina z imenom Ipavčeva plaketa. Plaketo dobi:

Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur za dvajsetletno likovno ustvarjanje v okviru društva, za organizacijo likovnih akademij, združevanja občanov in drugih ob likovnem ustvarjanju, za izboljšavo kulturne ponudbe v občini in preko razstav v Sloveniji ter v tujini za promocijo občine skozi umetnost oziroma podobo.

Pisna priznanja Občine Šentjur

Pisna priznanja občine Šentjur se podeljujejo posameznikom, skupinam občanov, društvom, podjetjem in drugim pravnim osebam ob izjemnih, enkratnih dosežkih v zadnjem obdobju in kot spodbudo za nadaljnje ustvarjalno delo. Priznanja dobijo:

Kulturno društvo Planina pri Sevnici v okviru katerega deluje Moški pevski zbor Planina, za petdesetletno ustvarjalno delovanje na področju kulture, promocijo dela bratov Ipavcev in ljudskega izročila ter za uspešno razvijanje in promocijo kulture na območju občine ter širše.

Skupina furmani veterani, s sedežem v Kalobjah, za ohranjanje tradicije konjereje in s tem povezane etnološke dediščine, vezane na lokalno okolje in zapuščino naših prednikov, za njihov prispevek k prepoznavnosti občine in uspešno ter aktivno predajanje znanja novi generaciji.

Kmetija Korenjak iz Dramelj za uspešno vodenje in razvoj kmetije, s čimer pomembno prispevajo k razvoju kmetijstva in podeželja v občini, za ohranjanje kulturne dediščine, uspešno medgeneracijsko sodelovanje in vzpodbujanje zanimanja za kmetijstvo pri mlajših generacijah.

Vaški šrangerji (Rok Pevec, Blaž Hrovatič, Matej Škratek, Martin Pevec, Janez Lavbič in Vinko Pevec) za ohranjanje etnološke dediščine, ljudskih običajev in prizadevnost pri povezovanju vaščanov ter za vzpodbudo, da tovrstno tradicijo ohranjajo ter z njo seznanijo in povežejo tudi občane izven svojega kraja.

podelitev_obcinskih_priznanj_sentjur_001
V veliki dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je bilo slovesno in veselo. Foto: DejC

Pisna priznanja s knjižno nagrado

Pisno priznanje s knjižno nagrado podeljuje občina učencem in dijakom zaključnih letnikov, skupinam učencev in dijakov osnovnih in srednje šole v občini, za posebne učne uspehe in aktivnosti v izvenšolski dejavnosti. Priznanja prejmejo:

Veronika Planko, na predlog OŠ Slivnica pri Celju,

Vita Jeromel Konrad, na predlog OŠ Dramlje,

Ana Zapušek, na predlog OŠ Planina pri Sevnici,

Taja Zajko, na predlog OŠ Hruševec – Šentjur,

Adam Jančar, na predlog OŠ Blaža Kocena Ponikva,

Gaja Turnšek, na predlog OŠ Franja Malgaja Šentjur,

dijakinja Šolskega centra Šentjur, Barbara Užmah,

Amadej Štrajhar, na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur za uspehe na mednarodnih in državnih glasbenih tekmovanjih ter za njegov prispevek h glasbeni tradiciji občine.

Občina Šentjur podelila tudi posebno pisno priznanje

Sklep za podelitev pisnega priznanja je na predlog TOD Ponikva prišel neposredno od župana. Prejme ga dr. Jurij Kunaver iz Ljubljane, za uspešno promocijo, ohranjanje dela in spomina na Blaža Kocena, spodbujanje raziskovalnega dela, povezanega z Blažem Kocenom in njegovim rojstnim krajem ter promocijo občine skozi lastna znanstvena dela, pomoč pri vzpostavitvi razstav ter raziskovalnih aktivnostih.

Del govora župana Občine Šentjur mag. Marka Diacija:

Del govora dr. Jurija Kunaverja:

Nastop skupine Vudlenderji:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski