Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Modrijani na Oktoberfestu na Dolgi Gori 2019 (foto, video)


Zgodil se je 5. Oktoberfest pod velikim šotorom na igrišču pred gasilskim domom Dolga Gora. Neutrudni Modrijani so navdušili razgreto publiko.

V soboto, 28. 09., se je zgodil še peti Oktoberfest na Dolgi Gori. PGD Dolga Gora je, poleg jedače in pijače, pripravil bogat srečelov. Sicer gre za enodnevni dogodek, ki si je ime sposodil pri dobro znanem Münchenskem festivalu, ki je letos svoja vrata odprl 21. septembra. Ta ima že zelo dolgo brado, saj je bil ustanovljen daljnega leta 1810. Ime pa je kar pravšnje tudi za dolgogorsko prireditev, saj tudi tu pivo teče v potokih. Če temu dodamo še verjetno najpopularnejšo narodno-zabavno zasedbo pri nas, je zabava do jutranjih ur zagotovljena.

oktoberfest_dolga_gora_modrijani_00
Oktoberfest na Dolgi Gori postregel s pivom in Modrijani. Foto: DejC

Oktoberfest na Dolgi Gori

Pisalo se je leto 2015, ko je na Kozjanskem zaživela različica slavnega pivskega festivala. Prostovoljno gasilsko društvo iz Dolge Gore je namreč takrat pripravilo prvi Oktoberfest. Na oder je stopil ansambel Modrijani, ki je tega leta praznoval 15. obletnico delovanja. Vajo so nato ponovili lani.

Oktoberfest 2019 z Modrijani

Zatorej je letošnja mala obletnica dogodka pravšnja, da se avtorji največjih uspešnic novejše slovenske narodno-zabavne scene vrnejo na Dolgo Goro. Slabo vreme nikakor ni ustavilo trume zabave željnih poslušalcev. K zabavi sodi tudi dobra pijača. Natakarice v bavarskih oblekah so neprestano hitele z vrčki in kozarci, polnimi zvarka iz zelenega zlata, da bi potešile žejo veselih obiskovalk in obiskovalcev. Ti so hiteli piti, saj so se zaželeli zavrteti v ritmih polk in valčkov. In teh res ni zmanjkalo. Najmlajši pa so si lahko privoščili sladkorno peno in kakšen brezalkoholni napitek.

Neumorni Modrijani so držali visok ritem, saj plesa željnim energije ni zmanjkovalo še pozno v noč. Kako je vse skupaj zvenelo, si oglejte v videu spodaj, v fotogaleriji pa si poglejte, če koga prepoznate.

Modrijani na Oktoberfestu na Dolgi gori:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski