Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob novi skladbi Mi2 Tonč o tem, kako odnos med moškim in žensko vidi človek, ki se bliža abrahamu (video)


Skupina Mi2 je javnosti predstavila tretjo skladbo s prihajajoče nove plošče, katera luč sveta bo ugledal naslednje leto, ko skupina praznuje 25-letnico delovanja.

Odlična skladba Adam in Eva bo zagotovo marsikomu olajšala boleče slovo od poletja.

Slovo od poletja so sicer midvajevci publiki že olajšali minuli vikend z odličnim akustičnim koncertom pri Vodnem stolpu v Celju.

mi2_plakat_zatiskEna izmed največjih slovenskih rokovskih zasedb, skupina Mi2, je javnosti predstavila novo skladbo z naslovom Adam in Eva, s katero v midvajevskem slogu razkrivajo njuno in istočasno našo resnico o večnih rajsko-ljubezenskih zgodbah.

Oziroma, kot so ob predstavitvi skladbe zapisali člani skupine Mi2: “Skladba Adam in Eva se, kot namiguje že njen naslov, ukvarja z univerzalnim in brezčasnim motivom odnosa med moškim in žensko. V bistvu gre za ljubezensko pripoved, ki pa na partnersko razmerje gleda z bolj stvarnega in praktičnega vidika ter, kot je značilno za Mi2, s precejšnjo dozo (samo)ironije. Tudi zato se bodo v pesmi z lahkoto prepoznali zlasti poslušalci srednje generacije.

O nastajanju in navdihu za pesm Adam in Eva je nekaj misli z nami delil tudi avtor besedila Tone Kregar – Tonč: “Ko se človek bliža abrahamu, n svet okoli sebe gleda z drugačnimi očmi, kot je to počel pri dvajsetih ali tridesetih. In zato tudi odnos med moškim in žensko vidi v malce bolj stvarni luči. Je pa pesem še vedno ljubezenska, morda celo bolj od romantične patetike, s katero se avtorji praviloma lotevajo te tematike. In tudi zato smo prepričani, da bo pesem hitro zlezla pod kožo poslušalcev, zlasti tistih, ki so z nami že dlje časa in ki podobno čutijo in razmišljajo. Marsikdo pa se bo v njej tudi prepoznal, vsaj v določeni meri. In to je ne nazadnje tudi namen in smisel našega ustvarjanja.”

Znane že tri skladbe s prihajajočega albuma. Ustrezno bodo zaznamovali tudi obletnico delovanja

20170325_dsc_6728Zaenkrat so torej znane že tri skladbe, ki bodo del novega albuma. To so Lanski snegProklete vijolice in sveže predstavljena Adam in Eva, katere avtor besedila je Tone Kregar, avtor glasbe Egon Herman, aranžma je delo vseh članov skupine, snemalec in producent pa je Gaber Radojevič.

Pesem spremlja tudi animiran video, ki ga je ustvarila Lara Kobe Priganica. Z novim singlom se skupina Mi2 vse bolj približuje zadanemu cilju – novi avtorski plošči, ki bo izšla naslednje leto, ob 25. obletnici delovanja skupine.

“Nastajanje plošče je zaradi obilice nastopov sicer malce upočasnjeno, a vendarle smo skoraj prepričani, da bo naslednje leto, ko praznujemo četrt stoletja obstoja skupine, zagledala luč sveta in da bo na njej vsaj deset pesmi, morda še kakšna več. Tako novo ploščo kot obletnico bomo seveda ustrezno zaznamovali, tudi z nekaterimi večjimi koncerti, sicer pa smo na turneji praktično ves čas,” je o snemanje novega albuma in načrtih skupine še povedal Tone Kregar – Tonč.

Prisluhnite torej najnovejši skladbi izpod prstov dobrih mož iz skupine Mi2:


B.S.