Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan Diaci in ministrica Bratuškova simbolično predala namenu dva projekta v Občini Šentjur (foto, video)


Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Šentjur sta v nedeljo, 1. 9. 2019, v sklopu prireditve Angelska nedelja 2019 obeležili zaključek dveh projektov na območju občine. Namenu ju je predala podpredsednica Vlade RS in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.

Most čez Voglajno v Šentjurju namenu predala mag. Alenka Bratušek

sentjur_otvoritev_mostu_in_ceste_00
Občani dočakali asfalt na odseku ceste Planina – Sevnica in most čez Voglajno v Šentjurju. Namenu sta ju predala mag. Alenka Bratušek in mag. Marko Diaci. Foto: DejC

Na parkirišču pri mostu čez Voglajno v Šentjurju je potekala simbolična predaja novega mostu namenu. Poleg ministrice za infrastrukturo sta pri predaji prisostvovala tudi nova v.d. direktorice Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, Monika Pintar Mesarič in namestnica direktorice na DRSI Ljiljana Herga. Zbrane je nagovoril župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Govor si lahko ogledate v videu spodaj. Izgradnja nadomestnega mostu čez Voglajno je z navezavo ceste pred in za mostom vključevala tudi izvedbo priključka na parkirišče in parkirišče samo (celotna investicija je stala nekaj manj kot milijon evrov)  ter ureditev struge vodotoka.

Modernizacija ceste Planina–Sevnica

V Vejicah je potekal simbolični prerez traku ob zaključku projekta modernizacije ceste Planina–Sevnica. 1.720 metrov ceste je bilo pred modernizacijo makadamske in zelo ozke. Na nekaterih delih so nevarnost predstavljale strme brežine iz katerih se je pojavilo padanje kamenja. Tako je bila v sklopu projekta izvedena zaščita brežin z namestitvijo težkih lovilnih in podajno-lovilnih mrež ter izgradnja podpornih zidov. Za večjo pretočnost prometa so gradbena dela vključevala razširitev vozišča, izvedbo treh novih večjih prepustov in izvedbo opornih zidov ob strugi potoka Sevčnina. V km 15,900 je bila izvedena sanacija plazu nad regionalno cesto. Za zahtevna dela so porabili nekaj več kot €3mio, ki jih je zagotovilo Ministrstvo za infrastrukturo. Prisostvovali so tudi predsednik KS Planina pri Sevnici, Jurij Hladin, župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk, župan Občine Dobje, Franc Leskovšek in županja Občine Kozje, Milenca Krajnc.

Ob teh pomembnih pridobitvah je na osrednji slovesnosti, Angelski nedelji, ki je potekala na Planini pri Sevnici, zbrane nagovorila podpredsednica Vlade RS in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.

Govor mag. Marka Diacija:

Govor mag. Alenke Bratušek:

Simboličen prerez traku ob modernizaciji ceste Planina–Sevnica:

Fotogalerija:

D. C. R. Č.