Šempeterske vaške igre: Tekmovalci naredili zabavno popoldne, zvečer množico navdušil Luka Basi

27. 8. 2019 10:02

V soboto so se v Bistrici ob Sotli pod taktirko tamkajšnjega športnega društva odvijale 15. šempeterske vaške igre. Tradicionalni celodnevni dogodek je ponudil tekmovanje v kuhi kozjanske juhe, popoldne so se v zabavnih igrah pomerile športne ekipe iz bistriških vasi, zvečer pa so obiskovalci ob nastopu Luke Basija napolnili prireditveni šotor.

dsc_8701

Kot veleva tradicija so se v jutranjem in dopoldanskem delu ekipe iz bistriških vasi in zaselkov pomerile v kuhi, a tokrat ne korejevca kot pretekla leta, pač pa kozjanske juhe. Sodelovalo je trinajst ekip. Kozjanske juhe je ocenila štiričlanska komisija domačinov, ocenjevali so vodja bistriškega aktiva kmečkih žena Ajda Jožica Stadler, gostilničar Srečko Kunst, podžupan Dušan Berkovič in Bernarda Babič. Primat najboljših kuharjev so si prvič prislužili tekmovalci iz Srebrnika.

dsc_8773

dsc_8755

 

 

 

 

 

dsc_8797
Najizvirnejši Kunšperžani na svoji posadki.

Popoldanski del je minil v znamenju zabavnih vaških iger. Ekipe vaščanov so se najprej z mimohodom predstavile v svojih izvirnih opravah, nato pa so se vasi pomerile v štirih igrah, ki niso minile brez smeha, nerodnih padcev, glasnega proslavljanja in izjemne navijaške podpore.

V večernem delu so razglasili tudi zmagovalce. Matic Moškon, predsednik športnega društva, je za najizvirnejšo ekipo razglasil Kunšperk, drugo mesto so si z uprizoritvijo račje ohceti prislužili vaščani Polja, tretje pa Hraščani. V družbi župana Franja Debelaka pa je podelili tudi pokale za skupne uvrstitve na igrah: zmagovalci so postavili tekmovalci iz Čehovca, drugi so bili Trebčani in tretja ekipa iz Hriber.

 dsc_8859dsc_8851

Zabava se je nadaljevala ob zvokih Ansambla Smeh, nato je na oder v nabito polnem šotoru stopil težko pričakovani Luka Basi, ki je publiko raznežil s svojimi baladami. Z ansamblom Smeh pa je publika plesala, prepevala in se veselila še dolgo v noč.

 

dsc_8969 dsc_9009

Vabljeni k ogledu foto utrinkov in video insertov.

Veselili so se ob glasbi Ansambla Smeh in Luke Basija:

Izvirne ekipe so se najprej predstavile s svojevrstnimi opravami, nato pa se pomerile v spretnostnih in zabavnih igrah:

In še fotogalerija:

/

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
435 queries in 3,061 seconds.