Praznik in gasilska veselica KS Pristava 2019 (foto, video)

19. 8. 2019 11:28

Ob prazniku v krajevni skupnosti Pristava pri Mestinju so pripravili bogat program. Kmečki paradi je sledila veselica z gasilskim tekmovanjem.

Kmečka parada KS Pristava

Na kmečki paradi pred gasilskim domom v Pristavi so lepo število zbranih krajanov najprej razveselile Okrogle mažoretke s svojim prisrčnim nastopom. Nato je s svojo električno kočijo prišel grof s spremljevalkami iz gradu Štatenberg. Novo nastajajoča turistična atrakcija ob Vonarskem jezeru je bila predstavljena s prihodom splava Vonarček, sledila je ponazoritev kovaške obrti.

praznik_ks_pristava_00
V KS Pristava so priredili kmečko parado, kateri sta sledila gasilsko tekmovanje in veselica. Foto: DejC

Pristavške čebele so zapele nekaj znanih napevov, nato so nazdravili bodočemu golf igrišču, umazano perilo so oprale perice iz Vidovice. Zaključili so s kmečko tržnico, laškimi kokošmi in kmečko godbo.

Predsednik krajevne skupnosti Srečko Gobec je bil navdušen nad vsemi nastopajočimi in nad dobrim obiskom dogodka, katerega je prišel pogledat tudi župan občine Podčetrtek, Peter Misja.

Gasilsko tekmovanje

Na nočnem gasilskem tekmovanju za Memorial Darka Jeranka so se člani in članice pomerili v vaji spajanje sesalnega voda. Največjo kombinacijo natančnosti in hitrosti so pokazali člani PGD Podčetrtek, PGD Šmarje pri Jelšah pa med članicami.

Podrobni rezultati so v spodnji tabeli:

praznik_ks_pristava_rezultati

Poglejte si še rezultate iz tekmovanj v Mestinju in Šmarju pri Jelšah.

Gasilska veselica

Gasilsko veselico v Pristavi so začinili člani ansambla Veseli Svatje. Ti so razgretim plesalcem ponudili priložnost zavrteti se ob ritmih narodno-zabavnih uspešnic. V spodnjem videu iz veselice si lahko pogledate, s kakšnim veseljem so se plesalci zibali v ritmu, če ste prireditev obiskali, pa se morda najdete na kakšni fotografiji.

Video iz kmečke parade:

Video iz gasilskega tekmovanja:

Video iz gasilske veselice:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X