Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 13. 8. 2019 (čezmejniki)


images_slike3_ured10_rogaska_policijska postaja rogaska slatinaRogatec, 8. 8. 2019

Policisti so v Rogatcu izsledili in prijeli 17 tujcev, ki so nezakonito prečkali državno mejo. 10 tujcev je bilo po končanem postopku izročenih hrvaškim varnostnem organom, 3 tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku nastanjeni v Azilnem domu, 4 mladoletni tujci pa so bili nameščeni v Center za tujce.

Istega dne so policisti po obvestilu občana v Dobovcu pri Rogatcu ustavili vozilo, v katerem je voznik prevažal 4 tujce, ki so nezakonito prečkali državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku nastanjeni v Azilnem domu, vozniku je bila zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeta prostost, priveden je bil k preiskovalnem sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil sodno pridržanje.

Dne 9. 8. 2019 so policisti po obvestilu občana v Dobovcu pri Rogatcu izsledili in prijeli še 2 tujca, ki sta nezakonito prečkala državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku nastanjena v Azilnem domu.

Pečica, 10. 8. 2019

Policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja osebi zasegli vozilo. O usodi vozila in sankciji bo odločilo sodišče.

Sv. Florijan, 11. 8. 2019

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja iz omare v stanovanjski hiši, policisti poizvedujejo za storilcem.