Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroci uživali počitniške radosti v Knjižnici Rogaška Slatina (foto)


Šolske počitnice se že počasi bližajo koncu. Te bodo zagotovo ostale v lepem spominu otrokom, ki so to poletje obiskovali Knjižnico Rogaška Slatina, kjer so tudi letos pripravili vrsto počitniških aktivnosti.

lego-delavnica-2V začetku julija so v Knjižnici Rogaška Slatina najprej organizirali Lego delavnico, ki sta jo vodila knjižničarja iz koprske knjižnice, Tjaša in Luka, ki sta otrokom vodoma predstavila zelo dobro poznano pravljico o Muci Copatarici. Nato pa so otroci konec pravljice urizorili z lego kockami. Kreativne ideje, domišljija in ustvarjalnost so jih vodile do zares zanimivih zaključkov.

Sredi julija so nato sledile Igralne urice, ko so v Knjižnici Rogaška Slatina otroke povabili na razigrano počitniško dopoldne v dvorano Knjižnice Rogaška Slatina. S prijatelji so se pozabavali in poizkusili v različnih družabnih igrah, kot so Človek ne jezi se!, Spomin, Moja Slovenija, sestavljali so sestavljanke in se zabavali še ob mnogo drugih družabnih igrah.

igralne-urice-14Za konec julija pa so v Knjižnici Rogaška Slatina pripravili Počitniške ustvarjalne delavnice. Na zanimivi ustvarjalni delavnici smo ustvarjali na temo poletja! Iz sladolednih palčk smo ustvarili čudovite čebelice in sovice, iz borovih storžkov pa prave rumenkaste ananase.
Otroci so s knjižničarkami preživeli pestro dopoldansko urico in ustvarili čudovit izdelek, ki so ga z veseljem odnesli s sabo domov.

Po vseh zanimivih aktivnostih, ki so se dogajale julija, pa so otroke v začetku avgusta popeljali še v svet Pravljične joge s katero jih je spoznala Tjaša Nunčič.  Otroci so se najprej naučili pozdrava soncu, nato pa jih je Tjaša preko pravljice popeljala v zanimivo Afriko, kjer so se srečali z različnimi živalmi in spoznali skrivnostno ljudstvo. Urica joge je otrokom omogočila razvoj motoričnih sposobnosti, gibljivosti in moči. Tjaša pa jih je tudi preko posebnih in vodenih vaj pripeljala do občutenja lastnega telesa, razvijanja sposobnosti komunikacije s samim seboj ter sposobnosti koncentracije in sprostitve.

V Knjižnici Rogaška Slatina zagotovo že snujejo nove zanimive aktivnosti tudi za počitnice, ki se bodo zvrstile v nalsednjem šolskem letu.

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov s poletnih druženj v Knjižnici Rogaška Slatina: