Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi iz Rogatca so se pogovarjali s Tončem in Dimekom iz Mi2 (foto, video)


Ob obeležju dneva mladih so v Rogatcu pripravili pogovorno delavnico »Sodelovalni pristopi za mlade na temo samostojnosti na prehodu v odraslost«. Svoj pogled sta predstavila člana skupine Mi2, Tone Kregar in Jernej Dirnbek.

Idejna vodja projekta je podžupanja občine Rogatec, Mojca Šmit, tudi predsednica odbora za mladino. Namen je mladim ponuditi priložnost za aktivacijo, proaktivnost ter jih spodbuditi za sodelovanje v različnih aktivnostih v občini Rogatec.

Pogovor s Tončem & Dimekom iz Mi2

dan_mladih_rogatec_00
Dimek & Tonč iz Mi2 z voditeljico pogovora Anamarijo Tepeš in podžupanjo Mojco Šmit; Obiskovalci dogodka; plesalka Maja Volčič; Foto: DejC

Svoj pogled na odraščanje in spremembe v Rogatcu sta v pogovoru, ki ga je vodila Anamarija Tepeš, podala člana skupine Mi2, Tone Kregar – Tonč in Jernej Dirnbek – Dimek. Ta sta odraščala v Rogatcu, torej prava sogovornika.

Med drugim je Dimek na vprašanje, če morda mladim dandanes, ob vseh zadolžitvah in daljšem šolskem urniku, povedal: »Včasih smo čas manj tratili.« Pa še o manjšem številu TV programov: »Če nisi hotel, da ti je dolgčas, si se moral nekam premakniti.«

Tonč pa je glede neaktivnosti mladih dodal: »Mladina je revoltirana zaradi neaktivnosti starejših. Mladi so bili včasih vpeti v življenja svojih staršev. Oče je sina pripeljal h gasilcem. Hodili smo na nogomet.«

Več o začetkih skupine Mi2 in o odraščanju sogovornikov brez, v današnjem času nepogrešljivih, elektronskih naprav, si oglejte v spodnjih videih.

Kaj sporoča župan Rogatca

Župan občine, Martin Mikolič, je ob tej priložnosti okvirno predstavil delovanje občine. Povedal je tudi, kateri projekti so predvideni v prihodnosti in kaj vse je potrebno za pridobitev sredstev. Tako je na primer občina od zavarovalnice dobila €300.000 za obnovo športnega parka, ki je bil poškodovan med hudimi poplavami v preteklih mesecih. Zavarovalnica je sicer ponudila le polovico tega zneska.

V načrtu sta pločnik in kolesarska steza do Dobovca, potrjen pa je tudi projekt obvoznice, ki bo olajšala možnost prirejanja dogodkov na trgu. Do leta 2020 pa bo v mestu postavljena optična mreža in s tem dostop do hitrega interneta za vsa gospodinjstva.

Župan je še dodal: »Prav je, da mladi pokažejo samoiniciativo in organizirajo kakšen dogodek.«

Ob dnevu mladih ob 20h koncert Adija Smolarja za vse generacije v Športni dvorani Rogatec.

Nastop plesalke Maje Volčič:

Del govora župana Martina Mikoliča:

Tone Kregar in Jernej Dirnbek o začetkih skupine Mi2:

Tone Kregar in Jernej Dirnbek o odraščanju v Rogatcu konec 80ih in začetku 90ih let 20. stoletja:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski