Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lokalni derbiji bodo novembra


Košarkarji so v tem tednu povečini začeli s pripravami na novo sezono, naše območje pa bo v njej drugič doslej zastopano s tremi prvoligaši. Znani so tudi tekmovalni pari.

V prvem kolu bo Rogaška prosta, Podčetrtani in Šentjurčani pa bodo gostovali, in sicer prvi 2. oktobra v Novem mestu, drugi pa tri dni kasnje na Polzeli.

V drugem kolu bo Rogaška igrala prvo domačo tekmo, in sicer ravno s Hopsi. Šentjurčani bodo gostili Domžalčane, termalci pa bodo prosti.

Prvi lokalni derbi bo na vrsti v 5. kolu, ko bo 2. novembra tekma Šentjur : Rogaška. Teden dni kasneje je na vrsti tekma Terme Olimia Podčetrtek : Šentjur. Še en vikend kasneje pa bo na sporedu še tretji možni par, Rogaška : TOP.

Uroš Kidrič, predstavnik Rogaške: “Članska ekipa se trenutno nahaja na Kitajskem, kjer se varovanci Damjana Novakovića pripravljalo na novo sezono. V pripravljalnem obdobju bomo predvidoma odigrali 13 tekem, s sestavo ekipe pa še nismo zaključili. Smo v pogovorih z igralci na poziciji centra, obstaja pa možnost, da pogodbo podpišemo s košarkarji, ki so z ekipo na Kitajskem. Cilj je, da se še sedmo sezono zapored uvrstimo v ligo za prvaka.”

Dejan Fideršek, predstavnik Šentjurja: “Želimo si sestaviti konkurenčno ekipo, ki bo kos nalogi igranja v prvi ligi. Letos praznujemo 50 let obstoja košarke v Šentjurju in dvajseto leto nastopanja v prvi ligi. Naš cilj je seveda čim boljša uvrstitev ter da sezono zaključimo brez poškodb.”

Karmen Cvirn, predstavnica Term Olimia Podčetrtek: “Glede na to, da smo pred tremi leti že nastopali v prvi ligi in smo po spletu okoliščin tekmovalnega sistema izpadli iz lige, si vsekakor želimo, da tokrat obstanemo v 1.SKL. Želimo si seveda čim boljših rezultatov.”

V pokalnem tekmovanju bodo najprej začeli Šentjurčani, ki se bodo 1. in 8. oktobra merili z Ježico. Termalci se bodo tekmovanju priključili sredi oktobra, Rogaška pa še nekoliko kasneje.

V drugi jadranski ligi bo 2. oktobra Rogaška najprej gostovala v Sarajevu, v torek, 8. oktobra pa bo na vrsti domača tekma z zasedbo Široki.

*na sliki predstavniki klubov na včerajšnjem žrebu v Tivoliju; foto: KZS