Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jernejev vikend v Zibiki 2019 (foto, video)


V Zibiki so tradicionalno Jernejevo nedeljo nadgradili v Jernejev vikend. PGD Zibika je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo in Kulturnim društvom Zibika pripravilo že 26. Druženje krajanov in gostov.

Jernejevi nedelji se je tokrat pridružila sobota. Tako se je Jernejev vikend začel z “gasilskim oviratlonom po zib’ško”, kupiti je bilo mogoče srečko za srečelov, otroci pa so se igrali na napihljivem igralu. Sledila je veselica z ansamblom Banovšek. Med zabavo so na pašo pri šotoru spustili kravo, ki je na zanimiv način določila svojega novega lastnika. Program je povezovala Helena Rančigaj, ki je s svojo hudomušnostjo spravljala gledalce v dobro voljo.

jernejev_vikend_zibika_00
Gasilski oviratlon po zib’ško, Helena Rančigaj in pečene dobrote; Foto: DejC

Gasilski oviratlon po zib’ško

Na razgibanem poligonu pred prireditvenim šotorom se je pomerilo sedem ekip, vsaka s tremi tekmovalci. Ko so premagali ovire iz avtomobilskih gum, se je eden v ekipi prelevil v poškodovanca, ostala sta ga nesla na nosilih. Sledil je hiter vzpon in spust po dveh manjših in eni večji lestvi, za konec pa so morali nesti traktorsko gumo. Ko so ekipe mislile, da je vsega konec, so jih na progo pognali še enkrat, tokrat v obratni smeri. Vso dogajanje so vestno opazovali sodniki.

S progo je najhitreje opravila druga ekipa gasilcev iz Vojvodine v Srbiji, DVD Stapar, drugo mesto je osvojila prva ekipa PGD Sveti Štefan, tretje pa domačini iz PGD Zibika.

jernejev_vikend_zibika_001
Jernejev vikend z ansamblom Banovšek, zadovoljno publiko in glavno nagrado. Foto: DejC
Rezultati:
  1. DVD Stapar 2
  2. PGD Sveti Štefan 1
  3. PGD Zibika
  4. DVD Stapar 1
  5. PGD Sveti Štefan 2
  6. PGD Sveti Štefan 3
  7. PGD Gaberke

Veselica in kravja ruleta

Ko so si tekmovalci malce opomogli po silnih naporih poligona, je sledil nastop ansambla Banovšek. Obiskovalci so se zavrteli v ritmu polk in valčkov, pa tudi kakšen pop komad se je slišal.

Vsi pa so čakali, kako se bo krava na pašniku ob šotoru odločila. Mirno se je pasla in z izločitvijo predelane hrane določila, kdo bo njen novi lastnik. Mesto pristanka iztrebka so previdno izmerili in po prej zakupljenem koščku zemlje določili zmagovalca.

Jernejev vikend – nedelja

V nedeljo zjutraj je sledil še Jernejev sejem in okrepčilo z golažem.

Video iz oviratlona:

Video iz veselice:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski