Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Razgledni Stolp zdravja in veselja na Rudnici svečano odprli (foto, video)


Čeprav se je datum odprtja izmikal, smo ga vendar dočakali. Stolp zdravja in veselja na Rudnici stoji in še dolga leta bo razpiral pogled tako domačinom kot številnim turistom, ki prihajajo v naše lepe kraje v vedno večjem številu.

Planinarjenje je eden izmed najbolj priljubljenih načinov sprostitve pri nas. Sedaj imamo na voljo še en čudovit kotiček, ki razpira pogled daleč po okoliških gričih. Načrtovan datum otvoritve je sicer bil 25. maj, a zaradi slabega vremena v aprilu in maju so se dela zavlekla.

otvoritev_stolp_zdravja_in_veselja_rudnica_00
Razgledni Stolp zdravja in veselja na Rudnici; Foto: DejC

Stolp na Rudnici je slovesno odprl župan občine Podčetrtek Peter Misja. Prireditev je obiskalo približno 500 obiskovalcev, ki so vedoželjno čakali, da se bodo lahko povzpeli na stolp. Za glasbo so skrbeli Dej še’n litro, iz OŠ Podčetrtek sta dve skladbi zaigrala Žan in Ema Osojnik.

Znani obrazi

Poleg podčetrtškega župana sta bila slavnostna govornika Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ter glavni direktor družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko. Med znanimi obrazi smo našli tudi evropskega poslanca Franca Bogoviča, direktorja prodaje in marketinga pri Termah Olimia Vasjo Čretnika, direktorico Slovenske turistične organizacije mag. Majo Pak, direktorja Turistične zveze Slovenije Pavla Hevko, župana sosednje občine Rogaška Slatina mag. Branka Kidriča, pa še bi lahko naštevali.

Stolp zdravja in veselja na Rudnici v številkah:

  • stolp stoji meter pod vrhom 622 m visokega Silavca,
  • najvišja ploščad je na višini 35,23 m, skupna višina stolpa znaša 40 m,
  • porabili so 100 m3 betona,
  • armatura tehta 4 tone, jeklo konstrukcije pa 38,6 ton
  • cena projekta, ki je v celoti financiran iz turistične takse: €210.000.

Kako do stolpa?

Dostop do parkirišča 100 m od stolpa je mogoč z avtom (slabih 5 km iz Podčetrtka), do stolpa se lahko odpravite tudi peš. Pot vam bo iz Podčetrtka vzela dobro uro, seveda odvisno od vaše fizične pripravljenosti in izbrane poti.

Fotografije otvoritve ter županov in ministrov slavnostni govor si oglejte spodaj.

Župan občine Podčetrtek Peter Misja:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski