Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policisti prijeli Šentjurčana, ki je izvrševal vlome in velike tatvine


Policisti Policijske postaje Šentjur so v mesecu maju in juniju 2019 obravnavali več primerov vlomov v hiše, vikende, gospodarska poslopja, velikih tatvin, tatvin ter vandalizma na škodo različnih oškodovancev.

Z navedenimi dejanji so povzročili za približno 15.000 € škode.

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so policisti z intenzivnim zbiranjem obvestil zbrali dovolj dokazov, da so odvzeli prostost 22-letnemu Šentjurčanu, ki je skupaj z 20-letnim Šentjurčanom izvrševal omenjena kazniva dejanja.

Policisti so v preiskavi zasegli preko 100 predmetov, ki sta jih ukradla. Zasegli so motorno kolo, štirikolesnik, večjo količino različnega električnega orodja, reflektorjev, agregatov ter ostalih stvari manjših vrednosti.

22-letni Šentjurčan je bil s strani policije pred tem že večkrat obravnavan za različna kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete (vlomi, tatvine), različna kazniva dejanja z elementi nasilja (nasilništvo, nasilje v družini, napad na policiste) ter kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu. Policisti so na Okrožno državno tožilstvo v Celju zoper 22-letnika do sedaj že podali kazenske ovadbe za 33 kaznivih dejanj. Skupaj z novo kazensko ovadbo, v kateri ga policisti utemeljeno sumijo storitve 8 velikih tatvin, dveh prikrivanj ter kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so ga policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti ga sumijo še za več premoženjskih kaznivih dejanj na celotnem območju policijske uprave Celje, katera pa so še v fazi preiskovanja.