Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 8. 7. 2019


policijska-postaja-smarjePONEDELJEK, 1. 7. 2019 – PROMETNA NEZGODA S POBEGOM

Tega dne so bili policisti obveščeni, da se je v kraju Imeno zgodila prometna nezgoda z manjšo materialno škodo. Prišlo je do oplaženja z zunanjimi vzvratnimi ogledali med voznikom tovornega avtomobila in kombiniranega vozila.  Povzročitelj prometne nesreče je odpeljal, ne da bi nudil drugemu udeležencu svoje podatke in podatke od vozila. Za pobeglim voznikom policisti še poizvedujejo.

TOREK, 2. 7. 2019 – PROMETNA NEZGODA

Obveščeni smo bili, da je voznica osebnega avtomobila v Podčetrtku s svojim vozilom trčila v prometni znak, ki je postavljen na otoku na cesti. Pri tem si je poškodovala svoje vozilo in prometni znak.  Oškodovanemu podjetju so bili nudeni podatki od povzročiteljice.

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Tega dne sta policista v kraju Pristava pri Mestinju ustavila voznika motornega kolesa. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da vozi motorno kolo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je to bilo zaseženo. Kršitelj bo svoje razloge za vožnjo v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja moral pojasniti sodniku za prekrške v Celju.

SREDA, 3. 7. 2019 – PADEL S KOLESOM Z MOTORJEM

Tega dne so bili obveščeni, da je zdravniško pomoč v ZP Bistrica ob Sotli iskal voznik kolesa z motorjem, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se telesno poškodoval. Na kolesu z motorjem je nastala minimalna materialna škoda.

ČETRTEK, 4. 7. 2019 – NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Navedenega dne so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni s strani HVO, da je okoli 10 ilegalnih pribežnikov v kraju Kunšperk prečkalo državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj,  ki so s pomočjo helikopterja in vodnika službenega psa prijeli 12 državljanov Pakistana in 7 državljanov  Bangladeša. S tujci je bil izveden postopek, ki pa so bili naslednjega dne predani HVO.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so tega dne na območju občine Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu kar 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, in zapisnika o preizkusu alkoholiziranosti ni želel podpisati, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Vozniku je bilo v skladu z 113/a členom Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljene in prepovedana nadaljnja vožnja. O usodi vozniškega dovoljenja pa bo odločalo sodišče v Celju.

PETEK, 5. 7. 2019 – PROMETNI NEZGODI

Tega dne so bili obveščeni o prometni nezgodi ki se je zgodila v Šmarju pri Jelšah v bližini ene izmed trgovin. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila,  kateri je spregledal pred seboj stoječa avtomobila. V nezgodi se ni nihče telesno poškodoval. Kršitelju je bila na kraju izrečena globa.

Istega dne se je v Šmarju pri Jelšah zgodila še ena nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je nezgoda zgodila na identičen način kot prej omenjena nezgoda. V nezgodi so bila udeležena tri vozila. Vzrok prometne nezgode je bila prekratka varnostna razdalja, kršitelju je bila na kraju izdana globa. Nobeden od udeležencev se v nezgodi ni telesno poškodoval.

TATVINA DENARNICE

Tega dne so bili obveščeni o tem, da je bila na območju Podčetrtka iz večje torbice odtujena denarnica z osebnimi dokumenti in manjšo količino denarja. Od oškodovanke je bil sprejeta ovadba, policisti pa o okoliščinah še zbirajo obvestila za izsleditev storilca.

SOBOTA, 6. 7. 2019 – KRŠITEV JRM

Tega dne so bili policisti obveščeni od občanke, da se je sprla z sosedom, ki jo je pričel grdo žaliti in zmerjati. Na kraju so bila zbrana obvestila, zaradi kršitve Zakona o prekrških zoper JRM je bila  kršitelju izdana globa.