Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 7. 2019 (nasilje v družini, prometne nesreče,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 15. in 21. 7. 2019

KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRILIŽEVANJA

  • Na PP Šmarje pri Jelšah je prišla oškodovanka in podala Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Nasilje v družini in kaznivo dejanje Zanemarjanje otrok in mladoletne osebe, zoper svojega izvenzakonskega partnerja, slednjemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki je bil s sklepom preiskovalnega sodnika tudi podaljšan. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.
  • Na PP Šmarje pri Jelšah je oškodovanka podala Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje Nasilje v družini in kaznivo dejanje Zanemarjanje otrok in mladoletne osebe, zoper svojega izvenzakonskega partnerja, ki je domov prišel močno vinjen, jo pri tem zmerjal in žalil, v prisotnosti otrok. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja in zoper njega sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

PROMETNE NESREČE

  • Dne 17. 7. 2019 je bil Operativno komunikacijski center Celje obveščen o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila na parkirnem prostoru trgovine Kea v Podčetrtku.
  • Dne 19. 7. 2019 je na Operativno komunikacijski center Celje poklicala udeleženka v javnem cestnem prometu in naznanila, da je v naselju Mestinje, pri trgovini Jager, zapeljala na pokrov jaška, ki se je zlomil in padel v notranjost, sama pa je z vozilom obstala v kanalu.
  • Dne 19. 7. 2019 je voznik tovornega vozila trčil v polzapornico, na prehodu čez železniško progo, v kraju Šentvid in iz kraja prometne nesreče pobegnil, kasneje pa je bil izsleden.
    Dne 21. 7. 2019 je na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah poklicala udeleženka v javnem cestnem prometu in naznanila, da je bila udeležena v prometni nesreči z materialno škodo.

V preteklem tednu so policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali 6 prometnih nesreč v katerih so udeleženci v javnem cestnem prometu trčili v divjad.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklem tednu je patrulja Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, v javnem cestnem prometu, ustavila in kontrolirala več voznikov osebnih avtomobilov in voznikov motornih koles, jim odredila preizkus alkoholiziranosti, ki pa so pokazali, da imajo vozniki več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

Dne 19. 7. 2019 ob 23.29 uri je na Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah poklical občan in naznanil, da njegov sosed na glas posluša glasbo.