Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 1. 7. 2019 (nasprotoval policistom, sosedi sta se sporekli zaradi škropljenja vinograda)


policijska-postaja-smarjeTOREK, 25. 6.2019

Nedovoljen prestop državne meje

Navedenega dne so policisti PP Šmarje pri Jelšah  v kraju Kunšperk pri nedovoljenem prestopu državne meje prijeli 31 državljanov Afganistana. Med zbiranjem obvestil jih je 22 zaprosilo za azil v Republiki Sloveniji, zaradi česar so bili odpeljani v azilni dom. Devet oseb je bilo 26. junija vrnjenih hrvaškim varnostnim organom na MMP Bistrica ob Sotli.

SREDA, 26. 6. 2019

Tatvina

Preko noči je neznani storilec občanu v Završah pri Grobelnem iz nezaklenjene garaže odtujil dva kardana, dve 25-litrski prazni posodi za gorivo, rimsko matico iz traktorja New Holland,  in okrog 250 litrov nafte. Z dejanjem je občan oškodovan za cca. 1.500,00 evrov.

Vozil pod vplivom alkohola

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v kraju Zagaj ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu kar 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo v skladu s 113. a členom Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljene in prepovedana nadaljnja vožnja. O usodi vozniškega dovoljenja pa bo odločal OS v Celju.

ČETRTEK, 27. 6. 2019

Padel z motorjem

Pri vožnji po dovozni cesti do stanovanjske hiše v kraju Trebče je voznik kros motorja izgubil oblast nad vozilom, kar je imelo za posledico, da je z motorjem padel in se huje telesno poškodoval. S kraja je bil z helikopterjem odpeljan na zdravljenje v UKC Maribor.

PETEK, 28. 6. 2019

Kršil javni red in mir

Tega dne smo obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru v kraju Spodnja Ponkvica. Do spora je prišlo med sosedoma, in sicer je eden od sosedov drugemu izrekel nekaj žaljivk. Na podlagi zbranih obvestil bo prekrškovni organ PP Šmarje pri Jelšah  o kršitvi odločil z izdajo odločbe o prekršku.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti in žalil policiste

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, opravljanje katerega pa je voznik odločno odklonil. Prav tako je voznik na kraju postopka kršil javni red in mir in pri tem žalil policiste, prav tako pa je hotel zapustiti kraj postopka. Vozniku so policisti v nadaljevanju odredili pridržanje v prostorih za pridržanje na PP Šmarje pri Jelšah. Za kršitve javnega reda in miru je bila vozniku izrečena globa. V zvezi z odklonom preizkusa alkoholiziranosti in o usodi vozniškega dovoljenja pa se bo poskušal dogovoriti na sodišču.

SOBOTA, 29. 6. 2019

Tatvina

V zadnjem tednu je neznani storilec v kraju Babna reka odtujil PVC posodo s cca. 50 litri nafte. Z dejanjem je nastalo za cca. 60 evrov materialne škode.

NEDELJA 30. 6. 2019

Spor med sosedama

Okrog 10.00 ure je prišlo do spora med sosedama zaradi dela v vinogradu. Pri tem je ena soseda hotela obvestilo, ki je bilo puščeno na ograji vinograda, v katerem je njen oče škropil trto fotografirati, druga soseda pa je tej izrekla grožnjo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti tej sosedi izrekli globo.

Udaril ga je

Do spora med sosedoma je prišlo tudi v kraju Kamenik, ki se je zaključil z udarcem v predel levega očesa. V zvezi z omenjeno kršitvijo javnega reda in miru bo prekrškovni organ PP Šmarje pri Jelšah odločil, z izdajo odločbe v prekrškovnem postopku. Istočasno so policisti tudi ugotovili, da ima oškodovanec privezanega psa za drevo, prav tako pa pes ni bil čipiran. Zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali bo PP Šmarje pri Jelšah o tem obvestila pristojni prekrškovni organ.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje

rokov-tek-2019-klik