Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Policisti na počivališču Zima prijeli tri Romune osumljene velikih tatvin in vlomov


ukradene-ure
Ure, ki so jih osumljeni ukradli v Kopru

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so na avtocestnem počivališču Zima ustavili tri Romune osumljene kaznih dejanj velikih tatvin na območju policijskih uprav Koper, Maribor in Celje.

Kot opisujejo sta policista za izravnalne ukrepe PU Celje 23. julija v večernih urah opravljala nadzor na avtocesti v smeri proti Mariboru. Pri kontroli sta zaznala sumljivo vozilo Renault Kangoo z nameščenimi francoskimi registrskimi tablicami. Vozilo sta ustavila na počivališču Zima pri Dramljah ter izvedla postopek s tremi državljani Romunije, in sicer s 23-letnim voznikom ter 27 in 45-letnima sopotnikoma.

Policija z zbiranjem obvrestil nadaljuje, saj obstaja velika verjetnost, da so osumljeni del skupine, ki izvršujejo kazniva dejanja v različnih državah EU.

Pri kontroli sta policista ugotovila, da je zoper 27 in 45-letnega državljana Romunije v evidencah policije razpisan ukrep odvzema prostosti, zaradi utemeljenega suma vloma v trgovine z mobilnimi aparati na območju Maribora in Celja. Pri kaznivih dejanjih je takrat nastala velika materialna škoda, v Mariboru za okoli 62.000 evrov in v Celju za okoli 72.000 evrov.

Vsi trije romunski državljani so bili pridržani, vozilo s katerim so se prevažali pa zaseženo. Policisti so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju opravili preiskavo, ki so jo vodili mariborski in celjski kriminalisti.

Še med postopki pa je policiste občan obvestil, da je na počivališču Zima našel nahrbtnik v katerem je bilo več kot 50 različnih vrednejših ur ter zapestnici.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so bile najdene stvari ukradene v Kopru v noči iz 22. na 23. julij. Tam so osumljeni vlomili v prodajalno enega od trgovskih centrov in ukradli večje število ročnih ur vrednejših blagovnih znamk ter podjetje s sedežem v Ljubljani oškodovali za več kot 18.000 evrov. Ugotovljeno je bilo tudi, da so storilci pred vlomom v prodajalno z urami z osebnega vozila, parkiranega na bližnjem parkirišču, ukradli registrske tablice in jih namestili na svoje vozilo.

Osumljeni, ki so jih policisti ustavili na avtocesti na območju Dramelj, so poskušali zapustiti Republiko Slovenijo in ukradene predmete prodati v tujini.

Po vseh zbranih obvestilih so policisti 45-letnega Romuna privedli na Okrožno sodišče v Celje, kjer so mu po zaslišanju odredili sodno pridržanje in pripor. Osumljena 23 in 27-letna Romuna pa sta bila privedena na Okrožno sodišče v Koper, kjer jima je bilo prav tako odrejeno sodno pridržanje in pripor.

Za storjena kazniva dejanja jim grozi do petih let zapora.

Policija se posebej zahvaljuje tudi poštenemu najditelju odvrženega nahrbtnika z ukradenimi urami.