Novo neurje pospremil močan veter (dopolnjeno, foto)

7. 7. 2019 16:46

podrto_drevo-kristan_vrh_2019_julijDanašnje neurje je zajelo večino Kozjanskega in Obsotelja, močan veter pa je botroval, da so številna drevesa popustila in padla po prometnicah.

Ponekod je veter razkril ostrešja, največ dela pa so imeli gasilci s črpanjem poplavljenih prostorov. Sprožili so se tudi zemeljski plazovi.

Dodano naknadno

Občino Rogaška Slatina je popoldan zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Posredujejo gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, Rogaška Slatina, Kostrivnica in Sveti Florjan. Zalito je večje število objektov. Odkrito je večje število streh na objektih. Večji izpad električne energije. Sproženi zemeljski plazovi.

V popoldanskem času je občino Šentjur zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Gasilci PGD Dramlje, Ponikva, Šentjur, Slivnica in Loka pri Žusmu so odstranjevali podrta drevesa, pokrivali odkrite strehe in črpali vodo iz objektov.

Ob 16.50 je v Jevševcu pri Kozju v občini Kozje razkrilo del strehe stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kozje.

Neurje je ponovno povzročilo precej škode v Šmarju pri Jelšah. Zalilo je več objektov, veter je podrl drevesa in razkril strehe (med drugim del občinskega poslopja).

neurje_smarje_2019_julij

Ob 19.14 se je v Imenem v občini Podčetrtek podrlo drevo na elektro vodnike in zagorelo.

Fotografije s posledicami neurja v Šmarju pri Jelšah si oglejte na TEJ POVEZAVI.

Če imate informacije in fotografije o posledicah neurja na območju Kozjanskega in Obsotelja, in ste jih pripravljeni deliti z javnostjo, vabljeni, da nam jih posredujete na e-pošto urednistvo@kozjansko.info (ali sporočite povezavo do FB profila, kjer ste jih objavili)

*na sliki prizor iz Mestinja in Kristan Vrha, foto: Verner Kidrič, foto iz Šmarja: Jože Čuješ

Pustošenje v Šmarju pri Jelšah… (vir foto: Občina Šmarje pri Jelšah, Jožef Čakš):

…in Rogatcu (fotografije nam je poslala bralka):

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X