Med grajskimi zidovi drugi teden glasbenih seminarjev – tokrat v ospredju flavta

16. 7. 2019 16:30

flavta_podsreda_2019_2Vse od sobote se na gradu Podsreda odvija seminar za flavto, ki se bo s koncertom udeležencev seminarja zaključil v petek, 19. julija ob 18. uri na.

Prejšnji teden so zaključili seminar za klarinet, v nadaljevanju poletja pa jih čakajo še seminarji za violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje.

Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajajo od leta 1995. Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je  11. leto zapored prof. Andrej Zupan.

Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

flavta_podsreda_2019_3Seminar za flavto vodi profesorica Nataša Paklar, ki je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Fedje Rupla. Izpopolnjevala se je na mnogih seminarjih pri uglednih profesorjih. Tekom šolanja je prejela številne prve nagrade na republiških in bivših zveznih tekmovanjih, Oktobrsko nagrado mesta Beograd, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani.

Kot solistka je nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenske vojske, St. Georg Strings, Celjskim godalnim orkestrom, Karniumom, kot komorna glasbenica na festivalih Trieste Prima, Radenci, Lent, Glasbeni september Maribor, Slowind, Festival Bled, Aspekte Salzburg, Neuebuehne Villach, Svetovni glasbeni dnevi, Musik festival Stift. Kot članica tria Empiem in kvarteta flavt Flavte brez meja je krstno izvedla veliko skladb sodobnih skladateljev.

Leta 1989 je postala solo flavtistka v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od 1993-2011 pa je bila pikolistka v orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je profesorica flavte in pikola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pogosto je članica žirije na tekmovanjih mladih flavtistov, vodi seminarje, ter je redna predavateljica na mednarodni poletni šoli Ars Praesentia v Tivtu (Črna gora).

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,545 seconds.