Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilska veselica v Rogaški Slatini (foto, video)


Tradicionalna gasilska veselica, organizirana iz strani prostovoljnega gasilskega društva Rogaška Slatina, se je na sobotno noč odvila pred gasilskim domom društva.

Letošnje leto je za gasilce PGD Rogaška Slatina, na čelu s predsednikom Ivanom Povalejem, do sedaj bilo zelo pestro. Tako so do sedaj morali posredovati kar 64-krat. Večina posredovanj je bila povezana z vremenskimi neprilikami. Spomnimo samo na ujme v tem mesecu. Toda sobota je bil vesel dan.

rogaska_gasilska_veslica_2019_001
Gasilska veselica z ansamblom Naveza; Foto: DejC

Gasilska veselica

Na veselici, ki je potekala pred gasilskim domom društva, je bilo poskrbljeno za hladno pijačo, tako da grla niso ostala suha. Ker se gasilci pogosto srečajo z ognjem, se spodobi, da se ga tudi pozitivno izkoristi. Pekle so se mesne dobrote, s katerimi so se mize pridno zalagale. Na prireditvi so svoje gasilce podprli domačini, prišli so tudi člani okoliških društev.

Poleg hrane in pijače so gasilci organizirali bogat srečelov. Srečneži so z veseljem sprejemali nagrade in tudi tako pokazali podporo.

rogaska_gasilska_veslica_2019_00
Gasilci pečejo & obisk fantov z bodočim ženinom. Foto: DejC

Nastopajoči

Na veselici je zbrane z narodnimi in zabavnimi uspešnicami naše in bivše države v dobro voljo spravljal ansambel Naveza. Gre za štajersko-koroško navezo, katerih prvi album letos praznuje deseto obletnico. Gostje veselice so se vrteli ob poznanih ritmih in veselo prepevali, kar lahko pogledate v spodnjem videu in bogati fotogaleriji.

Fantovščina in dekliščina

Zabavo so obiskali tudi veseli fantje, ki so se ustavili s traktorjem in poskrbeli za dodatno vzdušje. Opazili smo tudi bodočo nevesto, ki se je prepustila plesnim ritmom s prijateljicami na svoji dekliščini.

Poglejte si še dogajanje iz gasilskih veselic v Šmarju pri Jelšah in Mestinju.

Utrinki iz veselice z ansamblom Naveza:

Fantovščina:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski