Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Takšna bo nova telovadnica z zunanjimi športnimi površinami v Zibiki (foto)


nova-telovadnica-zibika-2

Predstavniki Občine Šmarje pri Jelšah na čelu z županom Matijo Čakšem, so v začetku meseca na novinarski konferenci občanom razodeli kakšne naložbe in projekte namerava občina izpeljati v letošnjem in naslednjem letu.

Eden izmed večjih projektov, ki se ga bo občina lotila, je tudi izgradnja nove telovadnice s prenovo športnih površin pri POŠ Zibika. Prenove zunanjih športnih površin naj bi se lotili letos poleti, gradnje telovadnice pa jeseni.

Kaj bo torej v Zibiki zrastlo do leta 2020:

Zunanje športne površine: Prenova teh naj bi se začela najprej, že to poletje. V sklopu tega projekta bosta obnovljeni obe zunanji igrišči (košarka, nogomet/rokomet) ter ostale večnamenske zunanje površine. Vrednost obnove naj bi bila ocenjena na okoli 56 tisoč evrov. Občina pričakuje, da bi lahko preko javnega razpisa Fundacije za šport za naložbo dobila do 16 tisoč evrov.

Telovadnica: Celoten športni objekt bo skupaj s telovadnico meril 440 kvadratnih metrov, od tega bo športnih površin v izmeri 240 kvadaratnih metrov. Vrednost naložbe bo približno 750 tisoč evrov. Objekt bo zgrajen kot prizidek POŠ Zibika in bo energetsko varčen, zato gre pričakovati, da bo nekaj sredstev pridobljenih tudi preko Eko sklada. Občina Šmarje pri Jelšah je trenutno še v fazi priprave dokumentacije ter pridobivanja gradbenega dovoljenja, nakar bo sledilo odprtje razpisa za izbiro izvajalca. Kljub vsemu na občini obljubljajo, da se bo gradnja začela že letos jeseni in končala v letu 2020. Telovadnica bo namenjena tako otrokom, ki obiskujejo šolo in vrtec, kot tudi ostalim krajanom, društvom in klubom.

nova-telovadnica-zibika

nova-telovadnica-zibika-1

nova-telovadnica-zibika-3

foto: Občina Šmarje pri Jelšah