Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 6. 2019 (spletna goljufija, mož ji je grozil, kričeča tašča,…)


SPLETNA GOLJUFIJA

V ponedeljek 17.6.2019 se je na policijsko postajo Šmarje pri Jelšah zglasila občanka, ki je bila žrtev spletne goljufije iz tujine. Neznanci so ji po elektronski pošti iz Francije poslali sporočilo, da je v tujini podedovala veliko vsoto denarja, vendar je potrebno poravnati davke in stroške postopka. S tem so od nje izvabili denar in jo oškodovali za dobrih 10.000 EUR. Policija bo skušala neznance izslediti in jih ovaditi na pristojnem sodišču.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

V torek 18.6.2019 je policijsko postajo Šmarje pri Jelšah obvestila občanka iz Vrha, da tašča nanjo vpije, jo zmerja in jo podi od hiše. Policisti so intervenirali, zbrali obvestila od vseh udeleženih in kršiteljici zaradi kršitve javnega reda v zasebnem prostoru izdali plačilni nalog.

KAZNJIVO DEJANJE POŠKODOVANJA

V torek 18.6.2019 se je na policijsko postajo Šmarje pri Jelšah zglasila občanka iz Grobelnega, ki je naznanila, da ji je neznanec v zadnjem času prerezal štiri bale sena, po klancu spustil prikolico s čolnom in v rezervoar traktorja nasul sladkorja, škode je več sto eur. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA

V torek 18.6.2019 je na policijsko postajo Šmarje pri Jelšah poklical občan iz okolice Sv. Štefana in naznanil, da mu je preko vikenda bilo odtujeno za okoli 1.000 eurov električnega ročnega orodja. Policija storilce še išče.

ILEGALNI PRESTOP MEJE

V sredo 19.6.2019 je na PP Šmarje pri Jelšah poklical občan iz Kozjanskega in povedal, da je v gozdu opazil več neznanih moških. Policisti so s hitrim interveniranjem na kraju prijeli osem oseb ki so ilegalni prestopile državno mejo v bližini Kunšperka. Šlo je za pet Avganistancev, dva Pakistanca in enega državljana Bangladeša. Vsi so bili obravnavani za ilegalni prestop meje in po pridržanju naslednjega dne vrnjeni Hrvaškim varnostim organom.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

V četrtek 20.6.2019 je 113 poklicala občanka iz Roginske gorce in naznanila, da ji mož grozi da jo bo pretepel. Policisti PP Šmarje pri Jelšah so pri intervenciji ugotovili, da je popoldan prišla prijaviteljica domov in se sprla z možem. Policisti so možu izdali plačilni nalog.

PROMETNE NEZGODE V PRETEKLEM TEDNU

V tem tednu so policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali štiri prometne nezgode, v vseh je nastala materialna škoda, v eni pa je bila udeleženka tudi lahko telesno poškodovana. Do hujših posledic v prometnih nezgodah ni prišlo. Policisti so povzročiteljem zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilne naloge.