Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprtje Demenci prijazne točke v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah (foto)


V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so odprli Demenci prijazno točko. Za lokalno skupnost je to velika pridobitev, saj se o bolezni demenca še vedno premalo govori, ljudje pa potrebujejo podporo, pomoč, informacije…

028V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah imajo usposobljen kader, ki bo z veseljem pomagal in nudil podporo vsem, ki se bodo pri na njih obrnili bodisi osebno, bodisi po telefonu.

Prav tako pa bodo ponudili možnost predajanja njihovega znanja z raznimi izobraževanji oz. predavanji drugim ustanovam, njihovim zaposlenim, katerim bo znanje o tej bolezni koristilo tako na delovnem mestu, kot tudi v zasebnem življenju.

Demenci prijazna točka je točka, ki je namenjena osebam z demenco, svojcem, zaposlenim (policisti, trgovci, bančni uslužbenci, poštni uslužbenci, gasilci…) kot tudi vsem drugim v lokalni skupnosti, saj je pomembno, da tudi sosedje prepoznajo osebe z demenco in jim pomagajo. Na Demenci prijazni točki se lahko zglasijo po informacije, predvsem pa se seznanijo z načini in postopki usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo in ne najdejo poti domov.

DEMENCI PRIJAZNA TOČKA JE NAMENJENA:

  1. Osebam z demenco
  2. Svojcem oseb z demenco
  3. Zaposlenim v lokalni skupnosti

KAKŠNO POMOČ LAHKO DOBIJO NA DEMENCI PRIJAZNI TOČKI:

  1. INFORMACIJE – o bolezni demenca
  2. POMOČ IN PODPORO
  3. USMERITVE
  4. INFORMATIVNO GRADIVO

ZAPOSLENI NA KATERE SE LAHKO OBRNEJO OSEBE, KI POTREBUJEJO INFORMACIJE, POMOČ:

STAROVEŠKI IVANKA – 051 202 039

NASSIB SARA – 031 739 747

ČAKŠ ZOFKA – 817 14 59

TROBEC PETRA – 817 14 59