Legionarjeva borba pri Beogradu razglašena za najboljšo

5. 6. 2019 11:39

Zadnji konec tedna je slatinski boksarski klub Legionar z dvema borcema sodeloval na dvodnevnem turnirju v srbskem Lazarevcu, kjer so nastopili udeleženci  izdevetih držav.

V bližino Beograda sta odpotovala mladinca do 69 kilogramov, Gašper Podgoršek in Gal Šepic.

boks_lazarevac_2019_boksarjiGašper Podgoršek je prvi dan boksal proti Nemanji Maleševiću iz Srbije. Nasprotnika so v taboru Legionarja nekoliko že poznali, saj so ga zadnje čase nekajkrat videli dobro boksati. Gašper je izenačeno borbo na koncu dobil.
V nedeljski finalni borbi je Gašper boksal proti Srbu Leonardu Viriću. Tokrat nasprotnika niso poznali, a se je izkazalo da gre za izkušenega boksarja. Gašper je borbo odboksal še bolje kot je boksal v soboto in na koncu zasluženo zmagal z 2:1.

boks_lazarevac_2019_obcinstvoGala Šepica so tudi tokrat postavili v člansko konkurenco, čeprav je še zadnje leto mladinec. Njegov nasprotnik v soboto je bil Ramon Pislea s Cipra. V dobri borbi je Gal delal po zastavljenem in na koncu zmagal. V finalu se je pomeril prav tako s ciprskim boksarjem Rafaelom Pafiosom. Boksarja sta v izenačeni borbi in visokem ritmu odboksala cel dvoboj. Gal je dobro odboksal, a predvsem v drugi rundi nepotrebno prejel nekaj udarcev. Na koncu je z 2:1 zmagal boksar Ciprčan. Poudariti velja, da je bila borba na koncu izbrana za najboljšo na prireditvi.

Z ekipo Legionarja so na tekmo prvič peljali tudi sodnika Damjana Šela iz Slovenskih Konjic, sicer pa so s prikazanim zadovoljni. V prihodnje se bodo udeležili še več podobnih tekem, med pomembnejše pa sodi Zlata rokavica za mladince v Subotici in oktobra državno prvenstvo.

cedahuci-koala-voice-sentjur-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 1,796 seconds.