Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski koncertni sendvič s folksterji in indie rockerji


S koncertoma pod milim nebom se je v Šentjurju zaključil ciklus glasbenih dogodkov z naslovom Bendžo, kar se je zgodilo prvo leto doslej. 

Zadnji dve prireditvi sta spadali tudi že pod programski sklop Šentjursko poletje, za izvedbo pa sta poskrbela dva organizatorja: Knjižnica Šentjur in lokalna študentska organizacija.

Na ploščadi Ipavčevega kulturnega centra sta se zglasili zasedbi Čedahuči in Koala Voice, ki v slovenskem prostoru uživata velik ugled, kar sta s prikazanim tudi potrdili.

cedahuci_2019

Čedahuči so nastopili rahlo okrnjeni in ne pretirano številčnemu občinstvu, ki pa ga je sestavljal lep delež poznavalcev njihovega dela, ponudili odličen nastop avtorske glasbe s slovenskimi besedili in melosom severnega dela Britanskega otočja, ki se ga da opisati tudi kot folk rock. Skupina je kar dvakrat sestopila z odra in se še bolj približala poslušalcem, ki so znali pritegniti njihovem napevom. Tega seveda niso mogli storiti, ko so zaigrali še neposneto pesem Ko ogenj zagori.

Koala Voice so v Šentjurju kot nadebudna zasedba nastopili v prvi polovici tega desetletja, ko je še živela scena v mali dvorani kulturnega doma. Še vedno zelo mladi glasbeniki so si medtem nabrali precejšnjo kilometrino, ki vključuje tudi nastope v tujini, in suvereno opravili s koncertom, ki je pritegnil lepše število obiskovalcev ter razgrel že tako vroč zrak šentjurskega sobotnega večera.

koala_voice_2019