Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbeno poletje 2019 na gradu Podsreda – program


V soboto, 29. junija se bo na gradu Podsreda pričelo Glasbeno poletje 2019. V letošnjem poletju bomo izvedli šest glasbenih seminarjev in sicer seminarje za klarinet, flavto, violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje.

glasbeno-poletje-podsreda-2019Glasbene prireditve potekajo v Kozjanskem parku že vse od leta 1995, se pravi že polnih 25 let, pod skupnim nazivom »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«. V poletnih mesecih se mogočni grajski zidovi napolnijo z zvoki priznanih glasbenih mojstrov in njihovih učencev. Glasbeno poletje s programom glasbenih seminarjev pomeni pomemben doprinos k oživljanju prenovljene grajske stavbe. Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponujajo vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov. Delo na seminarjih poteka individualno, kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranje v skupinah.

Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že enajsto leto zapored profesor Andrej Zupan.

Glasbeno poletje bo potekalo po naslednjem programu:

  • seminar za klarinet bo potekal pod mentorstvom profesorja Andreja Zupana od 29.
    junija do 5. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za klarinet bo v petek, 5. julija ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za flavto bo potekal pod mentorstvom profesorice Nataše Paklar od 13. do 19. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za flavto bo v petek, 19. julija ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za violončelo bo potekal pod mentorstvom profesorice Karmen Pečar od 20. do 26. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za violončelo bo v petek, 26. julija ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za saksofon bo potekal pod mentorstvom profesorice Jovane Joka od 7. do 14. avgusta. Zaključni koncert udeležencev seminarja za saksofon bo v sredo, 14. avgusta ob 18. uri na gradu Podsreda.
  • seminar za trobento bo potekal pod mentorstvom profesorja Jureta Gradišnika od 18. do 24. avgusta. Zaključni koncert udeležencev seminarja za trobento bo v soboto, 24. avgusta na gradu Podsreda.
  • seminar za zborovsko dirigiranje bo potekal pod mentorstvom profesorja Sebastjana Vrhovnika od 27. do 29. septembra. Zaključni koncert udeležencev seminarja za zborovsko dirigiranje bo v nedeljo, 29. septembra ob 17. uri na gradu Podsreda.

Udeleženci seminarjev prihajajo iz Slovenije in Hrvaške. Trenutno je prijavljenih že 50 udeležencev, prijave za seminarje, ki se bodo izvedli v mesecu avgustu pa še sprejemajo. Več TUKAJ (klik)

V.S.