Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dvojna otvoritev v Šentjurju: prenovljena večnamenski športni objekt in vrt Ipavčeve hiše (foto)


Minuli petek je bilo v Šentjurju še posebej slovesno. Svojemu namenu so namreč predali dve, za občino pomembni pridobitvi: prenovljeno športno stavbo v Športnem parku Šentjur in prenovljeni vrt Ipavčeve hiše.

img_7932-kopiraj
Prenovljen in energetsko saniran športni objekt

Šentjurski župan mag. Marko Diaci je z govorom najprej pospremil odprtje poponoma prenovljenega ter energetsko saniranega športnega objekta v Športnem parku Šentjur. Ta služi številnimi uporabnikom športnih površin, prostore pa uporablja tudi več šentjurskih športnih društvev. Investicija v športno stavbo je stala nekaj več kot 109.000 evrov.

Dogodek je pospremil košarkarski turnir Zalokarjev memorial v spomin na na leta 1999 preminulega Alojza Zalokarja, pa tudi vseh ostalih nekdanjih košarkarjev in košarkarskih delavcev, ki jih ni več med nami. Dogodek je sovpadal tudi s podpisom pogodbe novega košarkarskega trenerja KK Šentjur. Na šentjursko klop naslednjo sezono prihaja Saša Dončić.

Odprt tudi prenovljen vrt Ipavčeve hiše
Prenovljen vrt Ipavčeve hiše
Prenovljen vrt Ipavčeve hiše

Odprtju večnamenskega športnega objekta je sledilo še odprtje prenovljenega vrta Ipavčeve hiše v Šentjurju. Ta je po novem razširjen in bo služil kot prizorišče mnogih protokolarnih in družabnih dogodkov.

Ti se sicer v Zgornjem trgu že vrstijo. Toda sedaj, ko je prostor med glasbeno šolo in protokolarnim objektom lepo povezan, bodo dogodki lahko potekali še na višjem nivoju. Z roko v roki bosta lahko zaživela kultura in turizem. Lep paviljon, ki ima veliko zelenih površin in urejene poti s klopmi, nudi prečudovito kuliso.

Po besedah župana mag. Marka Diacija si občina s tem želi povečati atraktivnost protokolernega objekta in dodati turistično noto zgodovinskemu središču Zgornjega trga. Dodal je še, da so vložili tudi v zvočno in svetlobno infrastrukturo in s tem kulturnim delavcem dali še dodatne možnosti za ustvarjanje. Vrednost prenove vrta je znašala 190.000 evrov. Četrtino denarja je občina dobila na razpisu LAS “Od Pohorja do Bohorja”. Sicer pa to naj ne bi bila zadnja investicija v kulturne objekte v Šentjurju.