V Rogatcu slovesno obeležili dan državnosti (foto, video)

22. 6. 2019 19:21

V petek, 21. junija, so v Rogatcu s praznično slovesnostjo obeležili dan državnosti. V kulturnem domu se je zbralo lepo število krajanov, ki so prisluhnili govorom in recitacijam ter si pogledali plesne nastope.

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija, in je dela prost dan v Republiki Sloveniji. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Še posebej ponosni na ta datum so seveda v obmejnih občinah, saj se je tu začrtala meja nove države in novo mejo je bilo potrebno braniti.

dan_drzavnosti_rogatec_2019_00
Nastopajoči VIZ OŠ Rogatec & KD Anton Stefanciosa Rogatec. Gledalci na čelu z županom Martinom Mikoličem ter predstavniki borcev za samostojnost Slovenije.

Tega se je dotaknila slavnostna govornica Mojca Šmit, podžupanja Občine Rogatec. Pripomnila je tudi, kako složni smo bili ob tem zgodovinskem koraku za našo državo. Za govor ji je čestital prisotni župan Martin Mikolič.

Nastopajoči

V programu so z recitacijami in plesnimi nastopi sodelovali učenci VIZ OŠ Rogatec. Mešani pevski zbor KD Anton Stefanciosa Rogatec, ki so, kot se spodobi za državni praznik, najprej zapeli Zdravico, kasneje pa še Pesem o svobodi. Predstavila se je tudi Folklorna skupina KD Anton Stefanciosa Rogatec, ki je v stari noši predstavila plesno točko.

Spodaj si poglejte še videoposnetke in fotogalerijo iz prireditve.

Govor podžupanje Mojce Šmit:

Nastop mešanega pevskega zbora KD Anton Stefanciosa Rogatec:

Recitacije ob dnevu državnosti:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
211 queries in 1,116 seconds.