Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju izbrali županovo vino 2019 (foto, video)


Županovo vino 2019 je chardonnay vinogradništva Plevnik. »Chardonnay letnik 2018 odseva zlatorumeno barvo, cvetica je sadna, spominja na kutino in jabolka. Okus je prijetno piten, rahlo tudi zasladi,« je vino predstavila Tadeja Vodovnik Plevnik. Izbrano vino priporoča ob kakšni sladici, sploh domači pogači.

Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta je v četrtek, 30. maja 2019, izvedlo že 19. izbor županovega vina, ki je protokolarnega značaja in ga ni mogoče kupiti. Ocenjevalci so izbrali med osmimi vzorci vina letnika 2018, ki so na aprilskem ocenjevanju društva Trta prejeli oceno, višjo od 18,10.

V izboru so bili štirje vzorci laškega rizlinga, dva vzorca sauvignona ter po en vzorec chardonnayja in rumenega muškata. Izbrali so župan Matija Čakš, zaposleni v občinski upravi, občinski svetniki in člani upravnega odbora društva Trta. Pri izbiri so letos drugič zapored sodelovali še predstavniki Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah, ki so dobili kapelnikovo vino. To je letos sauvignon vinogradništva Jančič.

Tadeja Vodovnik Plevnik o županovem vinu (video):

 
Foto: Foto klub Šmarje