V Podčetrtku imajo novo pediatrično ambulanto

16. 5. 2019 18:30

V Podčetrtku so se veselili nove nadstandardne a hkrati osnovne pridobitve, nove pediatrične ambulante s katero bodo zagotovili boljšo zdravstveno oskrbo otrok.

pediatrija4Po dobrih petih mesecih od podpisa pogodbe za ureditev nove pediatrične ambulante so v Podčetrtku prišli do izjemno pomembnega trenutka, do odprtja novih prostorov. pediatrija3

Po uvodnem kulturnem programu s strani učenk OŠ Podčetrtek, je zbrane najprej nagovoril župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je izjemno ponosen na pridobitev, za katero meni, da je v njegovem štirinajstletnem mandatu ena največjih.

Ne največja po vrednosti, prav gotovo pa ena največjih po pomenu. Ideja je bila zasnovana že pred leti, sedaj pa je končno prišlo do realizacije. Projektno dokumentacijo za projekt je pripravil JZ ZD Šmarje pri Jelšah, financiranje gradbenih del je prevzela občina Podčetrtek, ki je za ta namen namenila 200 tisočakov.

Župan se je ob tem dogodku zahvalil JZ ZD Šmarje pri Jelšah in vsem, ki so pri tem projektu sodelovali, zahvala pa je šla tudi občinskemu svetu, ki je projekt in s tem proračun podprl, kajti s to pridobitvijo pridobivajo otroci s celotnega Kozjanskega.

Nove pridobitve se je veselila tudi direktorica JZ ZD Šmarje pri Jelšah Jasna Žerak, ki je izpostavila, da delujejo v šestih občinah, pokrivajo 34 tisoč prebivalcev, od tega 6.500 otrok. Glede na dejstvo, da bi lahko pediater sprejel 1500 otrok je jasno, da bi za omenjeno število otrok potrebovali vsaj 4 pediatre, zato še posebej veseli dejstvo, da bodo v Podčetrtku z novo pediatrično ambulanto pridobili tudi pediatrinjo, ki bo razbremenila pediatra, ki delujeta v Šmarju in v Rogaški Slatini ter ostale zdravnike.

Zahvalila se je županu za financiranje gradbenih del, kajti JZ ZD Šmarje pri Jelšah je ob tej pridobitvi financiral le opremo ambulante, ki je ocenjena na 50 tisoč evrov, seveda pa se je zahvalila tudi pediatrom, ki so v tem času izmenično izvajali ambulanto in s tem poskrbeli, da se je pediatrično delo že začelo, veselijo pa se tudi nove pediatrinje, ki jo do začetka dela čaka še opravljanje strokovnega izpita.

pediatrija9

Prisluhnite kaj sta ob otvoritvi povedala direktorica Jasna Žerak in župan Peter Misja.

K. C.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X