Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V pesmi je spomin: Koncert MoPZ Terme Olimia s prijatelji (foto in video)


V nedeljo zvečer je v olimski Marijini cerkvi zadonela pesem, ki so jo med občinstvo raznašali Obrtniški moški pevski zbor Šmarje pri Jelšah, Moški pevski zbor Rogaška Slatina, Mešani pevski zbor Rosika iz Lovrenca na Pohorju ter gostitelji koncerta Moški pevski zbor Terme Olimia.

V pesmi je spomin je naslov koncerta, ki so ga četrto leto zapovrstjo v olimski samostanski cerkvi priredili pevci Moškega pevskega zbora Terme Olima. V njem so se skupaj s pevskimi prijatelji poklonili nekdanjim pevcem iz zborovskih vrst in tistim, ki so nekoč prepevali na odru ali koru, pa jih danes ni več med njimi.

Nit spomina so pletli skozi slovensko ljudsko in umetelno sodobno pesem. Ob podčetrteških pevcih so nastopili še Obrtniški moški pevski zbor Šmarje pri Jelšah pod vodstvom dirigenta Francija Plohla, za njimi smo slišali Mešani pevski zbor Rosika pod vodstvom Uroša Jurgeca, gostoval pa je tudi Moški pevski zbor Rogaška Slatina pod vodstvom Marka Bračiča.

dsc_7142dsc_7122

Četrti del koncerta je bil v znamenju pesmi gostiteljev, Mešanega pevskega zbor Terme Olimia, ki od lani deluje pod vodstvom Metke Lorger. Po dveh odpetih pesmih so naznanili tudi, da so po dolgih letih zamenjali vodjo zbora. Prekaljenega pevca in dolgoletnega predsednika Petra Turka je nasledil mladi Nik Lipnik. Ta pa se je v imenu Prosvetnega društva Podčetrtek in celotnega zbora svojemu predhodniku zahvalil s podelitvijo priznanja.

Po več kot uro dolgem programu zborovske pesmi so vsi štirje zbori družno sklenili koncert s prepevanjem veličastne Marjine pesmi, ki je stalnica repertoarja ob takšnih koncertih v olimski cerkvi.

 dsc_7178dsc_7168

 

Vabljeni, da pesmi štirih zborov prisluhnete v spodnjih videih.

/

In še fotogalerija:

/