Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prenovljena cesta Razbor – Hotunje uradno odprta (foto)


V lanski jeseni je bila zaključena prenova odseka občinske ceste Razbor – Hotunje, kar so s prireditvijo v organizaciji KS Dramlje obeležili v petek, 10. maja.

cesta-sentjur-dramlje-6Občina Šentjur se je pred časom lotila obnove skoraj kilometer dolgega odseka ceste Razbor – Hotunje v KS Dramlje. Ob uradni otvoritvi so se zbrali številni krajani, ki se od tedaj lahko vozijo po izboljšanem cestišču, novem asfaltu, razširjeni cesti (iz 3 na 4 metre), kar zanje pomeni večjo prometno varnost in zanesljivejšo vožnjo v tem delu.

Zbrane sta pozdravila župan mag. Marko Diaci, ki je poudaril veliko razvejanost prometne infrastrukture v občini ter številne potrebe po modernizacijah in obnovah, ki izhajajo iz želje ljudi po varnejšem dostopu tudi do oddaljenih krajev, ter predsednica sveta KS Dramlje Nataša Seničar, ki je izrazila željo, da bo srečanj ob podobnih dogodkih še več.

Dela na cesti je izvajajo podjetje VOC Celje, ki je uredilo tudi ustrezno odvodnjavanje ter poskrbelo za položitev kabelske kanalizacije za telekomunikacijski vod. Kot je še povedal župan, je Občina Šentjur za prenovo ceste v celoti iz občinskega proračuna odštela okoli 295.000 evrov. Krajevna skupnost je pripravila bogat otvoritveni dogodek, cesto je blagoslovil drameljski župnik Niko Krajnc. Za kulturni glasbeni program so poskrbeli pevci Drameljskega odmeva, na citre je zaigrala Iva Čede. Obiskovalci pa so se po rezu traku družili na pikniku in pogostitvi, ki so ju pripravili domačini.

vir: Občina Šentjur