Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 6. 5. 2019 (pes nad psa, nasilje v družini, na bankomatu našel denar)


policijska-postaja-smarjeVOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODREJENI STROKOVNI PREGLED

Dne 30. 4. 2019 je tukajšnja policijska patrulja v cestnem prometu ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila, katerega preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozniku je bila na kraju zaradi vožnje pod  vplivom alkohola izrečena globa 8 kazenskih točk ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Ker je kršitelj imel zagotovljen prevoz, mu pridržanje ni bilo odrejeno.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policistom PP Šmarje pri Jelšah je dne 2. 5. 2019 pri opravljanju nalog javne varnosti na širšem območju Šmarja pri Jelšah občan v postopku  izročil  manjšo količino posušenih delcev zeleno rjave rastline. Zaradi  suma, da gre za prepovedano drogo, je bila vsebina zasežena ter poslana na krim. preiskavo. V pozitivnem bo zoper kršitelja uveden hitri postopek prekrškovnega organa z izdajo odločbe.

PES OBGRIZEL PSA

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 3. 5. 2019 obveščena, da je nezavarovani pes napadel in obgrizel drugega psa. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je pes, ki ni imel zagotovljenega fizičnega varstva oz. ni bil na povodcu, dejansko poškodoval drugega psa. Preko evidenc je bilo tudi ugotovljeno, da gre za psa, ki že ima beležen ugriz. O dogodku je bila obveščena VURS, zoper skrbnika živali pa bo zaradi kršitev določb Zakona o zaščiti živali uveden hitri postopek prekrškovnega organa z izdajo odločbe.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

Dne 3. 5. 2019 s o bili policisti  PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini mobilnega telefona v kompleksih Term Olimia v Podčetrtku. Z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je NN storilec izkoristil odsotnost oškodovanca ter mu odtujil mobilni telefon skupaj z jakno. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Za storilcem policisti še poizvedujejo, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRILIŽEVANJA

Dne 4. 5. 2019 so policisti PP Šmarje pri Jelšah od oškodovanke sprejeli zapisnik v smislu suma izvajanja psihičnega in fizičnega nasilja izvenzakonskega partnerja. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da gre za sum  storitve KD Nasilja v družini ter zanemarjanje mladoletne osebe, saj je storilec nasilje vršil v prisotnosti mladoletnih otrok. Zaradi zagotovitve varnosti oškodovancev je bil storilcu izrečena ukrep prepovedi približevanja, katerega je preiskovalni sodnik z izdanim sklepom tudi potrdil in podaljšal.  Zoper storilca bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

NAŠEL DENAR NA BANKOMATU

Dne 3. 5. 2019 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil pošten občan in prinesel gotovino, ki jo je istega dne našel v reži bankomata. Gotovina je bila proti zapisniku o najdenih stvareh prevzeta in bo po ugotovljenem lastništvu preko banke vrnjena nepazljivemu upravičencu.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

tek-po-smarskih-bregih-klik