Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 27. 5. 2019 (dolgo lovili kršitelja)


policijska-postaja-smarjeVLOMA V HIŠI

20. 5. 2019 je bila PP Šmarje obveščena o dveh vlomih v hiši na območju od Podčetrtka do Bistrice ob Sotli. Neznanci so izkoristili odsotnost lastnikov in na silo vlomili v hiši. V notranjosti so pregledali prostore in iskali vredne predmete, odnesli pa so nekaj denarja. Policisti za storilci še poizvedujejo, ob izsleditvi bomo zoper njih na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

NEVARNA VOŽNJA POVRATNIKA

23. 5. 2019 so policisti PP Šmarje v Grobelnem okoli 8.20 ure pričeli ustavljali voznika osebnega avta znamke VW, tipa Passat, karavan izvedbe, srebrne barve, ki je imel na vozilu nameščene ukradene reg. tablice celjskega območja. Voznik znakov policistov ni upošteval in z vožnjo nadaljeval v smeri Gorice pri Slivnici, Prevorju, Gubnem, ustavljen pa je bil ob 8.55 uri v kraju Lopaca. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik prekršil več cestnoprometnih predpisov in pri tem ogrožal varnost drugih udeležencev v cestnem prometu in njihovo premoženje. Med postopkom je kršitelj skušal zbežati peš in napadel policista, ki sta ga na kraju obvladala in vklenila. Ugotovljeno, je bilo, da gre za povratnika pri kršitvah cestnoprometnih predpisov in storilca povratnika premoženjskih deliktov. Storilec je bil v nadaljevanju pridržan, zoper njega pa bo steklo več različnih postopkov. V tej zvezi ponovno naprošajo vse očividce, ki so tega dne spremljali nevarno vožnjo kršitelja na navedeni relaciji in je bilo pri tem na kakršenkoli način ogroženo njihovo življenje ali premoženje, da to nemudoma javijo na telefonsko številko PP Šmarje pri Jelšah 03/818-66-00 ali na anonimno številko 080-12-00.

ZAPELJAL S CESTE

24. 5. 2019 je bila PP Šmarje pri Jelšah ponoči obveščena, da je v kraju Babna Gora voznik zapeljal s ceste. Policisti so na kraju ugotovili da je voznik os. avt. zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča. Na srečo je nastala le materialna škoda, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje

cedahuci-koala-voice-sentjur-klik