Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 22. 5. 2019 (delovna nesreča, sosed ga je pljuval, napad z nožem)

22. 5. 2019 10:16

policijska-postaja-smarjeVOZIL BREZ USTREZNE KATEGORIJE

13. 5. 2019 je patrulja PP Šmarje ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila, ki je imel priključen težji priklopnik. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje ustrezne kategorije. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa je uveden postopek o prekršku.

VOZIL NA PREKRATKI VARNOSTNI RAZDALJI

13. 5. 2019 so policisti v kraju Mestinje obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Pri tem se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

DELOVNA NEZGODA

14 .5. 2019 so bili policisti obveščeni o delovni nezgodi, ki se je zgodila, ko je občan želel sam odpraviti okvaro hidravlične cevi na nakladalni žlici. Pri tem je stopil na enega od hlodov, kateri se je prestavil ter mu stisnil gleženj. Oseba je iskala zdravniško pomoč, pri čemer je bilo ugotovljeno, da se je lažje telesno poškodoval. V zvezi z nesrečo bodo na tožilstvo napisali poročilo.

POSKUS SAMOMORA

14. 5. 2019 so bili policisti v večernem času obveščeni, da je doma v kraju Stranje, mladoletni sin poskušal narediti samomor s tem, da se je z nožem porezal po roki. Osebi je bila nudena zdravniška pomoč, nakar je bil hospitaliziran v bolnišnico Vojnik.

VLOMA V GARAŽI

15. 5. 2019 so policisti obravnavali vlom v dve garaži, pri čemer je bilo iz ene odtujenega več različnega električnega orodja ter dve otroški kolesi. Iz druge garaže pa dve motorni žagi in PVC posoda z 25 litrov nafte. Zoper storilce bomo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

UDARIL GA JE SOSED

16. 5. 2019 so bili policisti v večernem času obveščeni, da je prišlo do med sosedskega spora, pri čemer je en sosed drugega z roko udaril v predel obraza. Ugotovljeno je bilo, da je ta zadobil lažjo telesno poškodbo in je nadaljnjo zdravniško pomoč iskal v SB Celje. Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

17. 5. 2019 so policisti v popoldanskem času v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili voznika osebnega vozila za katerega je obstajal utemeljen sum, da vozi pod vplivom alkohola. Oseba je v postopku preizkus alkoholiziranosti odklonila. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, srečal pa se bo tudi s sodnikom za prekrške.

NESREČA Z UDELEŽBO MOTORISTA

17. 5. 2019 so policisti v popoldanskem času v kraju Virštanj obravnavali prometno nezgodo, v kateri je bil udeležen motorist. Slednji je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem ter padel. Motorist med vožnjo ni uporabljal čelade. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje. Zoper navedenega bo uveden postopek v zvezi storjenih prekrškov.

VLOM V VIKEND

18. 5. 2019 smo bili policisti v dopoldanskem času  obveščeni o vlomu v vikend v kraju Imenska Gorca. Storilec je razbil steklo na balkonskih vratih, nakar je pregledal notranjost objekta ter iz njega odtujil gospodinjski aparat ter posodo. Zoper storilca bomo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

ZASEG VOZILA

19. 5. 2019 so policisti ob 3.30 v kraju Predenca ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Zaradi navedenega mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper njega pa smo podal na pristojno sodišče, obdolžilni predlog.

NAPADEL GA JE Z NOŽEM

19. 5. 2019 se je okoli 14.00 ure na PP oglasil občan ter povedal, da ga je danes v Lesičnem z nožem napadel znanec. Pri tem mu je slednji tudi grozil, da ga bo ubil ter mu večkrat pljunil v obraz. Zoper storilca bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

DEBLO MU JE ZLOMILO NOGO

19. 5. 2019 so policisti v dopoldanskem času v kraju Veternik obravnavali delovno nezgodo. Ugotovljeno je bilo, da je občan z motorno žago obžagoval vejevje drevesa, nakar je prežagal še deblo, ki mu je padlo na nogo. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hudo telesno poškodbo.

BESEDNI SPOR MED PARTNERJEMA

19. 5. 2019 so policisti okoli 9.00 ure posredovali v kraju Sp. Mestinje, kjer je prišlo do besednega spora med partnerjema. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

 
Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,636 seconds.